Verseste, gitárral – Fókuszban a bajai alapfilmek írója

Versszerető fiatalok tartottak felolvasó estet pénteken, Baján, az Árpád utcai Átjáróban. Az apropót az április 11-i költészet napja – amely József Attila születésnapja – , és Kosztolányi Dezső születésének 130. évfordulója adta. Az első nemzedékes, nyugatos szerzőóriás azért is különösen kedves a bajaiaknak, mert két művéből is filmet forgattak városunkban: a színészlegendákat felvonultató Pacsirtát és az Aranysárkányt.

_ 127_

Lex Orsolya, Mohai Aletta, Surján Anna és Vidéki Péter mellett az est szervezője is előadta kedvenc verseit. Borsódi Zsófia a hetven9.hu-nak elmondta: csoportjuk ezen a rendezvényen debütált.

_ 134_

Már létezik, de még újabb tagokkal bővül a csoportunk – kezdte Zsófi. Olyan embereket verbuváltunk össze, akik értőn olvasnak fel, hiszen tudjuk, hogy ez a képesség mennyire sokat ad a művészi hatáshoz. Azért nem fejből szavaljuk a verseket, hogy egyikünk se stresszeljen a memorizálás miatt, hanem fesztelenül átélhessünk minden szót.

_ 144_2

Sikerült megvalósítani a célunkat, és családias hangulatban töltöttünk el egy estét azokkal, akik ugyanúgy szeretik a verseket, mint mi.

_ 138_2

Az évforduló miatt Kosztolányi volt a fő témánk, de például József Attilától, és a közönség által választott más kedvencektől is tolmácsoltunk verseket. Gitárjátékával Északi Szabolcs színesítette a programot, a kivetítőn pedig Kosztolányi életéből mutattunk különleges fotókat – tette hozzá a szervező.

_ 147_

 

Anyádnak nem kell látnia – #sohavégetnemérős Premier előtt néztük meg a Wellhello filmjét. Ez a mozi sokkal több, mint aminek elsőre látszik.
Válaszd az életet: újra Trainspotting! A kilencvenes éves egyik legmeghatározóbb kultfilmje visszatér, ráadásul az eredeti felállásban!
Slam Poetry – Az utca költészete Több, mint húsz év kellett hozzá, hogy hazánkban is ismertté váljon. De mi is valójában a Slam Poetry?
Telik az idő: 30 éves a Live is Life Igen, az a Live is Life, amit annyit énekeltél csikó korodban, bár fogalmad sem volt a szövegéről.
A XX. század legsikeresebb zenekara: persze, hogy a Beatles A Beatles meghatározó embere, Paul McCartney 73 éves lett. Fénykorukban emberek milliói rajongnak értük.
#Elnöki ügy – a drazsén múlhat a Wellhello jövője Az Elnöki Tour szegedi állomásán adtak exkluzív interjút a hetven9.hu-nak a WELLHELLO elnökei, Fluor és Diaz.
Láv mí on Szundéj – emlékszel még Johnny Goldra? Fura volt. Hetekig nem tudtuk: ez tényleg ennyire hülye, vagy szerepet játszik. Azóta kiderült.
,, Írj rám, majd megbeszéljük! ” avagy nyugdíjba küldtük a hanghívást Hol van már a hívás, meg az órákig tartó telefonálgatás és az Sms?! Mára már elenyészően vannak jelen az életünkben.
Az ide EFOTT újra kitesz magáért! VILÁGSZTÁR VELENCÉN! Az idei EFOTT Fesztivál újra egy világsztárral teszi felejthetetlenné a nyarat! Az aranyhangú srác hazánkba látogat!