Verseste, gitárral – Fókuszban a bajai alapfilmek írója

Versszerető fiatalok tartottak felolvasó estet pénteken, Baján, az Árpád utcai Átjáróban. Az apropót az április 11-i költészet napja – amely József Attila születésnapja – , és Kosztolányi Dezső születésének 130. évfordulója adta. Az első nemzedékes, nyugatos szerzőóriás azért is különösen kedves a bajaiaknak, mert két művéből is filmet forgattak városunkban: a színészlegendákat felvonultató Pacsirtát és az Aranysárkányt.

_ 127_

Lex Orsolya, Mohai Aletta, Surján Anna és Vidéki Péter mellett az est szervezője is előadta kedvenc verseit. Borsódi Zsófia a hetven9.hu-nak elmondta: csoportjuk ezen a rendezvényen debütált.

_ 134_

Már létezik, de még újabb tagokkal bővül a csoportunk – kezdte Zsófi. Olyan embereket verbuváltunk össze, akik értőn olvasnak fel, hiszen tudjuk, hogy ez a képesség mennyire sokat ad a művészi hatáshoz. Azért nem fejből szavaljuk a verseket, hogy egyikünk se stresszeljen a memorizálás miatt, hanem fesztelenül átélhessünk minden szót.

_ 144_2

Sikerült megvalósítani a célunkat, és családias hangulatban töltöttünk el egy estét azokkal, akik ugyanúgy szeretik a verseket, mint mi.

_ 138_2

Az évforduló miatt Kosztolányi volt a fő témánk, de például József Attilától, és a közönség által választott más kedvencektől is tolmácsoltunk verseket. Gitárjátékával Északi Szabolcs színesítette a programot, a kivetítőn pedig Kosztolányi életéből mutattunk különleges fotókat – tette hozzá a szervező.

_ 147_

 

Anyádnak nem kell látnia – #sohavégetnemérős Premier előtt néztük meg a Wellhello filmjét. Ez a mozi sokkal több, mint aminek elsőre látszik.
Válaszd az életet: újra Trainspotting! A kilencvenes éves egyik legmeghatározóbb kultfilmje visszatér, ráadásul az eredeti felállásban!
Slam Poetry – Az utca költészete Több, mint húsz év kellett hozzá, hogy hazánkban is ismertté váljon. De mi is valójában a Slam Poetry?
Telik az idő: 30 éves a Live is Life Igen, az a Live is Life, amit annyit énekeltél csikó korodban, bár fogalmad sem volt a szövegéről.
A XX. század legsikeresebb zenekara: persze, hogy a Beatles A Beatles meghatározó embere, Paul McCartney 73 éves lett. Fénykorukban emberek milliói rajongnak értük.
#Elnöki ügy – a drazsén múlhat a Wellhello jövője Az Elnöki Tour szegedi állomásán adtak exkluzív interjút a hetven9.hu-nak a WELLHELLO elnökei, Fluor és Diaz.
Láv mí on Szundéj – emlékszel még Johnny Goldra? Fura volt. Hetekig nem tudtuk: ez tényleg ennyire hülye, vagy szerepet játszik. Azóta kiderült.
A rockereknek is kedvez az idei Efott Nem bírta visszafogni magát a fesztiválra látogató VOLBEAT
,, Írj rám, majd megbeszéljük! ” avagy nyugdíjba küldtük a hanghívást Hol van már a hívás, meg az órákig tartó telefonálgatás és az Sms?! Mára már elenyészően vannak jelen az életünkben.