Ruccanj ki Bajáról! – 1/2 nap Kecskeméten

Íme, pár tipp, ami egy bajainak biztosan érdekes a száz-egynéhány km-re fekvő Kecskeméten. Nem kell feltétlenül autóba ülni, hogy kényelmesen eljussunk ide, mostanság 2 óránként induló vonattal, átszállás nélkül is megérkezhetünk. És persze busszal szintén. 

Dédmaminak is tetszene

A pályaudvaroktól csak 5-10 percnyi séta a belváros szíve, miközben gondozott zöld területekkel, szép épületekkel és hangulatos kisvendéglőkkel találkozhatunk. Ilyen a Rákóczi úton lévő kávézó is a századelőt idéző cégtáblával, és a dédanyáink konyhájából ismert sparhelttel.

Fénykép1061

 

Ha felcsendül Kodály…

Mindig elvarázsol Kecskemét egyik legnépszerűbb turistalátványossága, a Városháza harangjátéka. Persze, a bajai Péter Pál templom zenélő óráját is szeretem , de a kecskeméti is gyönyörű – 10 dallama 37, igazi harang által szólal meg. Rezgése, kedves játékossága üde színfoltja a Kossuth térnek.

Fénykép1023

 

Szerencsét a bajaiaknak!

Az olvasni tanuló gyerekek kedvence a Városháza és a Nagytemplom közötti Iránydomb – vagy ahogy a helybéliek nevezik “nullás kő” – 160 város nevével és iránytávolságával. 

Fénykép1060

 

Jönnek az ukránok

A Katona József Színház épülete impozáns szigetként áll az azonos nevű téren – épp szépítgetik a homlokzatot. És készülnek a világhírű, ukrán állami népi együttes április végi fogadására.

Fénykép1059

 

Hétfő kivételével

A fényképezés szerelmeseinek kihagyhatatlan program a színház háta mögött lévő, Magyar Fotográfiai Múzeum. Az egymilliós gyűjteményben a legrégibb büszkeség, egy 1840-es dagerrotípia.

Fénykép1024

 

 Ahol anno liszt készült

Ez itt nem a reklám helye, de tény, hogy néha jó egy kicsit beszabadulni a szilárd anyagok őrlésére szolgáló létesítményről elnevezett épületbe. És valljuk be, nem csak azért, mert épp egy mosdót keresünk! Még kevésbé tömött pénztárcával is élmény körülnézni az üzletekben, és a mozi is csalogató. De akár Dr. Zacher Gábor toxikológussal is összefuthatunk az egyik földszinti kirakat előtt, mint ahogy a hetven9.hu munkatársának is volt hozzá szerencséje.

 

Az ajtaja is zöld

Igen, természetesen a gyerekdalban megénekelt, szecessziós nevezetességet, a Cifrapalotát sem hagyhatjuk ki. Május 17-ig a VII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennáléval várják a látogatókat.

h9_cifrapalota

 

Fénykép1055

Szecessziós ékesség

 

 

5+1 házilag elkészíthető, hűsítő nyalánkság A jégszekrényetekben legyen hely! 5+1 hűsítő receptet gyűjtöttünk Nektek össze, melyekért érdemes helyet szorítani benne.
A naptejem nélkül sehova! Nyaralásunk legfontosabb kelléke a nekünk megfelelő naptej, hiszen senki nem akar rákvörösen sétálni a nyári éjszakában.
Így hozd formába a popsid a nyárra Unod a guggolásokat? Mutatjuk milyen szuper gyakorlatokkal lehet neked is formás és feszes feneked a bikiniszezonra!
Azt hitted egészségesen kajálsz? Hofi szerint "szója kolbász, szója fasírt, szója' a nővérkének..." hát ez a helyzet az egészséges táplálkozással is.
Karl Lagerfeld grandiózus fashion show-ja Karl Lagerfeld eddigi legparádésabb fashion show-ja, melyen a 2017-es nyári, Resort kollekcióját vonultatta föl Kubában.
Depresszió ellen hígított napfény A homeopátia az alternatív medicina egy külön kis ágazata, nem szabad összekeverni egyéb természetes gyógymódokkal.
8+1 tipikus arc a tömegközlekedésből Kellemes és kellemetlen utastársak mindig akadnak. Kérdés, melyiket fogjuk ki éppen.
Rémséges finomságok Halloweenre Akár otthon, akár egy halloweeni partyra is könnyen elkészíthetőek ezek a vicces és rémesen finom harapnivalók!
Tippek másnaposság ellen Fejfájás, szédelgés, hányinger, kótyagosság, erőtlenség, izzadás, remegés... Ilyen egy igazi másnap. Mit tehetünk ellene?