Fröcsögjön a festék! – Paintball Baja mellett

Belegondoltál már, hogy milyen lenne csak úgy, minden következmény nélkül lövöldözni? Na persze, nem vadászat céllal csak úgy szórakozásból. Lehet, hogy csak nekem van ilyen furcsa fétisem, minden esetre nekem megfordult már a fejemben. Egy nap az egyik kedves barátommal beszélgettem, és a csevej közben nekem szegezte a kérdést: “Nem lenne kedved paintballozni?” Én persze egyből rávágtam, hogy dehogyisnem, már régóta ki szeretném próbálni. Mondta, hogy van egy ismerőse, akinek van pályája, és minden kellő eszköze a játékhoz.

paintball

Aki nem tudná mi is az a paintball:

A paintball sport, melynek során a résztvevők az ellenfeleket festékgolyókkal próbálják eltalálni. Ezek a festékgolyók gömb alakú, elsősorban polietilén-glikolt és más nem mérgező, vízben oldható anyagokat, festékanyagokat tartalmazó zselatinkapszulák. Ehhez gáz- és sűrített levegő-kompressziós mechanizmusokon alapuló fegyvereket használnak, melyeknek neve: marker, ami angolul annyit jelet: megjelölő.

tetiere_paintball_editorial_320

Felszerelés:

  • Marker: Sűrített gázzal működő eszköz, amely festéklövedék kilövésére alkalmas. A kisebb teljesítményű markerek mechanikus szeleprendszerrel működnek, 5-10 golyót képesek másodpercenként kilőni.
  • Maszk: A maszkok a játékos arcát, szemét és fülét védik az esetleges sérülésektől
  • Ruházat: Lehetőleg az egész testet fedő, jól tisztítható, kényelmes, könnyű ruhanemű. Legjobb ha terepmintázatú, mert segít a rejtőzködésben.
  • Festékgolyó: A festékgolyó, más néven festéklövedék egy ételfestékkel töltött zselatinkapszula. A jó lövedék gömb alakú, a csőben nem, de az ellenfélen széttörik, töltete sűrű, homogén és élénk színű. Fontos megjegyezni, hogy a festékgolyó töltete biztonsági okokból nem lehet piros, hogy egy esetleges sérülés jeleként megjelenő vér ne lehessen összetéveszthető a festéknyommal, és a sérült ellátása tévedésből nehogy elmaradjon. 

11120583_881410378586774_848962891_n

Összebeszéltünk a barátokkal, és egy szép napsütéses tavaszi szombaton, megtöltöttünk két Volkswagen Polot, és irány lövöldözni. Odaértünk, kaptunk csinos, terepmintás kezeslábast, egy védőmaszkot és persze a fegyvert, megtöltve 200 db kicsi festékgolyóval. Megkaptuk a kellő instrukciót, és a lányok kontra fiúk felállás után, már el is bújtunk a fákkal bokrokkal és elhagyatott házakkal díszített pályán.

10463909_795510620543946_6337435579749680969_n

Szerintem nem kérdés, hogy a fiúk győztek, már csak azért is mert azt a kis információt elfelejtették mondani, hogy ők már nem először játszanak paintballt. Több kört játszottunk, más más csapat felállással, más más térfélről. Mindenki osonva, hason kúszva, a legóvatosabban, de annál pontosabban próbálta célkeresztbe venni az ellenfeleket. Repkedtek a színes lőszerek, csattogtak a pisztolyok, ment a bújkálás, taktikázás. Volt egy-két érdekes lövés, ami a fejen vagy a maszk szemüvegén landolt, de senkinek sem esett baja. A találatok egy minimális fájdalommal járnak, de gyorsan elmúlnak. Nem veszélytelen játék, de kellő elővigyázattal, és odafigyeléssel nem történhet baj. Mi nagyon élveztük, hihetetlen izgalmas és nem is annyira egyszerű játék. Sok mindenre oda kell figyelni, például: olyan búvóhelyet kell találni ahonnan gyorsan el lehet mozdulni, de mégis tökéletes védelmet nyújt és észrevétlenek tudunk maradni, e mellett jól látjuk a konkurens térfelét és a rajta mozgó és megcélozandó ellenfeleket.

A csapat

A csapat

A bajai paintball pálya, Vaskút felé, a Baja tábla után, egy körülbelül 1,5 hektárnyi területen található. A tulajdonosa Aladics Dániel, aki 15 évesen kezdte el, még Bátmonostoron a festéklövöldözést. Azóta Baján és Kalocsán is van már pálya, és az idei tervekben van Mohács és Dunaújváros bevétele is. Az ország minden pontjából és sok más országból is megfordultak már nála bátor, lövöldözni vágyó jelentkezők. 

Aki kedvet kapott a játékhoz, az nézzen körül itt: Paintball Baja mellett KWHT vagy bátran érdeklődjön Aladics Dánielnél.

Aladics Dániel

Aladics Dániel

A jó smink már félsiker egy fesztiválon Bátran elő a festékekkel, itt vannak a fesztiválok! Mutatjuk, hogy lesz szuper és tartós a sminked a bulikon!
Készíts egyedi telefontokot, mutatjuk hogyan Uncsi a telód? Dobd fel egy kicsit és tedd egyedivé. Itt van pár ötlet hogyan!
Ezekkel a hajviseletekkel tuti nem égsz be a fesztiválon A fesztiválszezonban szeretnél olyan frizurát, ami tartós és nem melegít? Íme pár tipp, amiket könnyedén elkészíthetsz.
Így hozd formába a popsid a nyárra Unod a guggolásokat? Mutatjuk milyen szuper gyakorlatokkal lehet neked is formás és feszes feneked a bikiniszezonra!
Itt a 2016-os tavaszi divattrend Jó hírem van csajok! Újabb ok a vásárlásra! Mutatjuk az idei tavasz divatját!
Így sminkelj tavasszal – mutatjuk a 2016-os tavaszi sminktrendet Hangsúlyos ajkak. A tavasz színeit most a szánkon is bátran viselhetjük. Sminktippek.
Készíts sálat saját kezűleg, szuper gyorsan! Szuper egyszerű, szuper gyors, szuper olcsó. Egyedi sál DIY ötletek. Varrótudás nem szükséges, csak egy kis kreativitás.
A gólyatábort kihagyni? Na, még mit nem! Augusztus a gólyatáborok időszaka. Utánajártunk, hogy milyen a kis gólyák élete.
3 futóalkalmazás, ami segíti futásodat Nincs kedved egyedül futni? Vidd az okos telefonod, hasznos társként szolgálhat! Futóalkalmazásokat teszteltünk.