Ez tuti megemeli a pulzusod

Az emberek mindig is repülni szerettek volna. Vannak olyanok, akik kellően merészek ahhoz, hogy ki is próbálják. Az első ismert ejtőernyős ábrázolás az 1470-es évekből való. Az első, mai értelemben vett ejtőernyős (nem merev vázas) ereszkedést egy francia hajtotta végre. 1797. október 22-én, Párizsban egy hidrogénballonnal felszállt, majd a ballont kioldva, egy 7 méter átmérőjű kör ernyővel, annak kosarában állva, leereszkedett.

“Az Úr megteremté az embert. Az ember megteremté a GoProt. A GoPro megörökíti az ember repülését.”

 

A mai ejtőernyősök a speciális felszereléseknek köszönhetően már sokkal szabadabban mozoghatnak a levegőben, mint korábban. És ezt ki is használják.

Az első videóban szereplő emberek szinte tökéletes szinkronban mozognak, és nem mellesleg alattuk a Dubaiban kialakított mesterséges sziget látszik. 

Kilépnél abból a repülőből?

 

Minden férfi számára elérkezik a pillanat, amikor választottjának felteszi a nagy kérdést. Igen, azt a nagy kérdést. Legyen az egy fa alatt, egy padon, étteremben vagy moziban, a fiúk mindig is igyekeztek emlékezetessé tenni a pillanatot.

Alant pedig kiderül, milyen egy romantikus lánykérés…zuhanva. 

 

NEM és NEM és NEM. Az ejtőernyőzés nem elég veszélyes, nem termel elég adrenalint. Amúgy is ki látott már mondjuk sast függőlegesen lefelé zuhanni, amikor amúgy semmi baja nincs. Repülni kell! 

Erre találták ki a wingsuit repülést vagy wingsuiting-ot. Ez arról szól, hogy olyan ruhát viselnek az ugrók, ami felületet ad az emberi testhez annak érdekében, hogy repülni tudjon. A dolog működőképes. A leggyorsabb wingsuit repülés Guinness rekordját egy Japán kivitelezte még 2011-ben. Shinichi Ito  363 km/h sebességgel repült speciális öltözékében, miután 9753 méter magasan kiugrott a repülőből. Ugyancsak ő tartja a wingsuiting távolsági Guinness rekordját is, ami 28.7 km.

Repülnél egyet?

A +1-ben látható mi történik, ha sok olyan ember találkozik, aki szeret ejtőernyőzni és egyszer csak az a remek ötletük támad, hogy egyszerre ugorjanak. Ez esetben világ rekordot állítanak fel. Amerikában, 2012-ben 138 ejtőernyős ugrott egyszerre és zuhant FEJJEL LEFELÉ. Igen, fejjel lefelé, merthogy ez a vertical skydiving lényege. 

Élveznéd?

les grossman

 

 

Tökös kezdeményezéssel nevelnek az orosz civilek (+videó) Az "állítsd meg a szarzsákot" elnevezésű civil projekt egyre népszerűbb az oroszoknál. Kell hozzá bátorság, na.
Te is nyomtad a Pac-man-t? Most újra gyerek lehetsz Április 1-je alkalmából a Google visszahozta a Pac-man-t. Egy jó döntés.
A rommá játszott karácsonyi dalok helyett válaszd ezeket! Az ,,All I want for christmas is you" és a ,,Last christmas" hallatán kitépnéd a hajad? Akkor ez Neked szól!
5+1 első mondat pasiktól, mely az utolsó is. (szavazással) Közhelyes és katasztrofális dumák, amelyekkel a pasik csajozásra vetemednek Vajon tudatában vannak a kimondott szavaknak?
Nagyszínpados lett a Blahalouisiana A bajai Schoblocher Barbi zenekara egyre népszerűbb. Nagy bulit csaptak a SZIN-en!
BRÉKING: Ossó Balázs bejutott Nem szeretünk azzal jönni, hogy megmondtuk, de mi megmondtuk. Bajai a házban!
A tatyóm nélkül soha! Mi mindent vagyunk képesek magunkkal cipelni a kényelmünk érdekében? Gyakorlatilag bármit, ami belefér.
Férfidivat női szemmel: tiltó-listás és “kell” darabok A férfiak kevésbé követik a divatot, mint a nők. Titokban mégis figyelik az aktuális trendeket, hogy mi a menő és mi nem.
Mindenki nyugodjon le: pornó is lesz a virtuális valóságban (+18) Egyébként pedig - ha akarod, ha nem - virtuális valóságban fogsz élni. Zuckerberg is megmondta, a VR évtizede jön.