III. Veterán jármű Találkozó – Baja

 16:50 adele, csipysz, les grossman: Köszönjük az egész napos figyelmet! Képgalériánkkal hamarosan jelentkezünk. További szép hétvégét kívánunk, élvezzétek a napsütést! 

16:42 adele: Köszönet az egész napos internetért a Titronic Kft-nek. Köszi, hogy a segítségünkre voltatok!

16:35 csipysz: Gratulálunk a Bajai Motoros Egyesületnek a szuper szervezéshez!

 

DSC_0050

 

16:22 adele: Véget ért a veterán találkozó, Vankó István értékelte a mai napot.

16:16 adele: Motor kategóriában harmadik helyezett lett Pusztai József Pannonia T1-essel. Második helyezett Péter-Szabó Ferenc Csepel Panni robogóval. Első helyezett díját Bodrogi Jenő BMW R60/2 motorjával nyerte.

DSC_0033

Bodrogi Jenő

16:12 adele: Veterán autók harmadik helyezettje Mészáros Róbert Ford pickup. Második díjat Herczeg Ágnes dkw Junior autója nyerte. Első helyezett Hochsteiger Mihály nyerte Renault Mona-val.

DSC_0023

Hochsteiger Mihály

16:06 adele:Egyéb kategóriában Sarkadi Sándor 3.helyezést ért el motorcsónakkal. Második helyezett Prodán István lett egy traktorral. Első helyezett Belák Sándor az Ikarus busszal.

Belák Sándor

Belák Sándor

15:50 adele: Ültél-e már Ikarus 55-ösön ? 1966-os évjáratú. Az ablaktörlő külön tartozék hozzá. Egy vastelepi tárolóbódénak használták, majd a büszke gazdája Belák Sándor megmentette.

15:39 adele: A Pontiac mellett két gyönyörűség parkol, Hochsteiger Mihály a tulajdonos pár érdekességet árult el autóiról. Az egyik egy 1929-es Chevrolet, amit Amerikából hoztak be. A Houdiniről szóló filmben szerepelt, igaz digitális trükkel feketévé színezték.
A másik egy Renault Mona 1931-es évjáratú németből behozott járgány.

DSC_0013

Chevrolet 1929.

DSC_0017

Renault Mona 1931.

DSC_0018

Renault Mona 1931.

 

15:25 csipysz: Négykor eredményhirdetés. A menethez csatlakozott útközben két újabb gépcsoda, egy Pontiac LeMans. 1967-es, 300 lóerő, átlagfogyasztása 15 liter felett. 

DSC_0010

Pontiac LeMans

DSC_0008

Pontiac LeMans

15:09 adele: Visszaértek a járgányok a felvonulásról, mindenki vissza áll az eredeti helyére. Hamarosan kiderül ki nyerte a szépségversenyt.

DSC_0006

14:33 adele: Elindult a vonulás. Aki szerencsés megcsodálhatja a gyönyörű járműveket Baja utcáin.

14:25 csipysz: Lassan indul a felvonulás. Nézzetek ki az utcára, ennyi gyönyörű régiséget ritkán látni együtt!

DSC_0004

Peugeot 304

13:39 les grossman: Továbbra is ebédidő, viszont a hangfalakból AC/DC szól! Highway to Hell… Király!

13:19 adele: Ebédidő van. A délutáni programokat a Bajai Motoros Egyesülettől Kiss László ismerteti.

13:10 csipysz: Nemrég befutott ez a kis barna Velorex, ahol megmondom őszintén, dilemmába kerültem: autó-vagy motor? De a tulajdonosa szerencsére segítségemre sietett, motornak van levizsgáztatva, de autónak is lehet egyébként. 

DSC_0014

 

13:00 csipysz: A ’67-es fekete Volga még mindig rója az utakat. Akkora, mint egy hajó, és keserédesen, mégis tökéletesen idézi a régmúlt korszak hangulatát.

 

DSC_0010

Volga

 

12:44 csipysz: Nem véletlenül – titkos favoritunk egy 79-es Lincoln, a maga 6700 cm3-es motorjával. Persze én több okból sem járnék vele, mert elkelne hozzá egy saját, terülj-terülj asztalkám elven működő benzinkút is. A 20 l-es fogyasztását kicsit soknak érzem… Amúgy meg félnék, hogy összetöröm, mert ahhoz képest, hogy kétszemélyes, elöl-hátul hihetetlen méretei vannak. Egyébként pedig gyönyörű.

 

DSC_0002

Lincoln 1979.

Lincoln 1979.

Lincoln 1979.

 

 

11:59 les grossman: A délutáni hangnyomáspróbára hangol két autó a tér sarkában. A fekete autó tulajdonosa Kovács Dávid a Baja Bass Team egyik alapítója mutatja be az autóját:

“Még nincs kész az autóm, folyamatosan fejlesztem. A benne levő technika 6 KW-tal lesz meghajtva, ami reményeim szerint jó helyezéseket hoz majd a versenyeken.”  

A kék autó tulajdonosa Dávid unokatestvére Kovács Balázs direkt erre a találkozóra rakta össze a rendszerét.

DSC_0016

Baja Bass Team

 

11:47 adele: Délután el fognak indulnak a járgányok, egy körre, megmutogatják magukat a városnak. Előtte a kiállítókat bográcsos ebéddel várják a szervezők.

DKW Junior

DKW Junior

 

11:05 adele: Beindult a rendezvény a Bajai Motoros Egyesület rendezésében, Vankó István főszervezővel. Az idő gyönyörű, egyre többen látogatnak ki, a téren pedig szebbnél szebb járművek bukkannak fel.


10:52 adele: Kezdetét vette a veterán autók és motorok zsűrizése. A járműveket, a háromtagú zsűri értékeli, külalak, állapot és összhatás alapján. Győzzön a legjobb!

DSC_0011

10:25 csipysz:  Túl vagyunk a hivatalos megnyitón, a téren már rengetegen nézelődnek. A veterán autók, motorok és biciklik hadrendben várják az érdeklődőket. Hú, tényleg szép darabok vannak, és délután négyig biztos maradnak. Jöjjön ki, aki tud!

IV. Veterán autó kiállítás és Motoros találkozó A hétvége eseményei részletesen. Ha jártál kint azért olvasd, ha nem azért.
Ismét Veterán Jármű Találkozó, két napon át, a Petőfi-szigeten Közeleg a benzingőzös hétvége! A veterán járművek és a motorosok is találkoznak a Bajai Motoros Egyesület szervezésében.
Kint voltunk a Járműfeszten Jövőre se hagyjátok ki!
Mentős Nyílt Nap – izgalmas délelőtt volt (+videó) A Bajai Mentőállomás Nyílt Napjáról élőben jelentkeztünk. Itt olvashatod a rendezvény eseményeit.
III. Bajai Veterán jármű Találkozó – Fotósorozat A Bajai Motoros Egyesület rendezvénye nagy siker volt.
Kiváló program szombatra: III. Veterán Jármű Találkozó (+hang) Ismét a veterán járműveké lesz a főszerep április 25-én, szombaton, a Szentháromság téren. Ezt mindenképp látnod kell.
II. Tavaszi Motor Zsongás (+galéria, videó) A Bajai Motoros Egyesület a hétvégén rendezte a szezonnyitót. A rossz idő ellenére szuper program kerekedett.
Újabb sportparkok létesülhetnek Baján Mutatjuk hol lehetnek az új sportparkok a városban.
Mesterséges intelligenciájú asszisztenst akar Zuckerberg A közösségi oldal alapítója egy Facebook-posztban osztotta meg személyes gondolatait korszakalkotó ötletéről.