Critical Mass

Idén tavasszal is megrendezésre került a Critical Mass. Az első túra 2006-őszén volt, azóta minden évben kettőt szerveztek, de volt egy év amikor télen is tartottak, így ez a tavaszi volt a 19. bajai CM.

critical_mass

Baján, a sok tekerni vágyóra való tekintettel évente kétszer kerül megrendezésre, egyszer tavasszal és egyszer ősszel. A tavaszi általában több érdeklődőt vonz. A mostani CM-en közel 500 kétkerekű gurult végig Baja utcáin, ezzel rekordot döntve. Látszik, hogy rengeteg embert érdekel manapság ez a fajta közlekedési eszköz, és van aki, mint sportot szereti. Hiszen biciklizni jó, a mellet hogy egészséges még környezet barát is.

3_17

 

A tavaszi túra általában egy felhívás is a közelgő Föld napjára, ami április 22-én van. A Tóth Kálmán térről indult a menet, 15 órakor, rendőri kísérettel, majd végig a városon, végül a kezdőpontnál, mindenki a magasba emelte a kerékpárját, ezzel felhívva arra a figyelmet, hogy az autósok jobban ügyeljenek a biciklistákra.

CriticalMass002_1024_0

Bicikli emelés

Szerencsére minden korosztályt megmozgat ez az esemény, a kicsiktől az idősekig. Az idő is kedvezett, eső és komolyabb szél nem volt. A szervező idén Lencsés Péter volt, aki 2012-től vette át a túrák szervezését. 

Baja tehetségei: Rancsó Renátó – bmx Baján sok fel nem fedezett tehetség van, akik nagyon is megérdemlik a reflektor fényt. Szemeket az égbe, lábak a pedálon!
Nagy bajai kávézóteszt 2015 Körbejártunk néhány kávézót szeretett városunkban. Mutatjuk mi az általunk felállított ranglista.
Baja tehetségei: Ódor Krisztián – STABILFRAZÍR Sokan vannak, különbözőek és nem passzolnak egyetlen zenei stílusba sem. A közönség pedig egyre jobban szereti őket.
Baja tehetségei: Szarvas Panni Nem könnyű ez a zenész szakma. Rengeteg munkát, és lemondást, igényel. De aki elég kitartó, annak kijár majd a jóból.
Baja Tehetségei: Mezőfi Alexandra – Aero Kick-Thai Box Kitartás és rengeteg edzés, ez a kitűnő alak receptje. Azért nem szeretnénk a csajszitól pofont kapni.
Megfélemlítés az interneten – készítsük fel gyermekeinket Figyelj oda gyermekedre! Nem mindegy kikkel beszélget, vagy miket lát az interneten. Online védelem a kicsik számára!
Baja tehetségei: Kántor Emőke – lovaglás Nincs is annál szebb mint mikor ló, és lovas szíve egyszerre dobban, vagy mikor egyszerre veszik a levegőt.
Baja tehetségei: Nánási Fedor – képzőművészet Ha a kéz és a lélek együtt dolgozik, csodálatos dolgok születnek. Nem, a képek nem nyomtatva vannak, kézzel készültek!
Jóga jótékony hatásai Nem csak a testnek, de a léleknek is jó! Meg még sok minden másra is. Mutatjuk mire még!