5 apró meglepetés Baján – 1. rész

Körülnéztünk a városban, és megálltunk egy kicsit a mindennapi rohanásban. Mert szépet, csúnyát vagy különöset láttunk.

1. Első napozók a Sugovica partján

Fénykép1041_feny

Minden évben alig várják a bajaiak az első, enyhe tavaszi napokat, hogy végre kiülhessenek a vízpartra. Március végén 20 fok körüli értéket is mutattak a hőmérők, és ez a két, merész fiú már napfürdőzött is. De korai volt az örömük, azóta sem vetkőzhettek le újra strandnacira, mert a Húsvét körüli szeles, csípős idő nem engedte.

2. Szivárvány a város felett

_ 056_

Azonnal előkapjuk a kamerás telefont, ha szivárvány tűnik fel az égen, és aztán versenyben megy a posztolás. Jó érzéssel tölt el bennünket e csodás, égi tünemény látványa. A Biblia szerint a szivárvány az özönvíz utáni, Istennel kötött szövetséget jelképezi.

 3. Erkély, színekkel, ívekkel

Fénykép1051_

Könnyebben bírjuk a strapát, ha minden nap, munkába menet vagy hazafelé, keresünk legalább 1 dolgot – bármilyen csekélységet – ami szemet gyönyörködtető. Raktározzuk el a látványt, erőt ad! Akár a szomszédunk, ünnepi erkélyét is észrevehetjük, az aranyló, délutáni fényben, a tiszta, kék égbolttal…

4.  Ibolyák a sírok között

Fénykép1026_

Ahány ember, annyiféle viszonyulás a földi élet elmúltához. Épp ezért más és más érzéssel sétálunk el egy temető mellett. De ha a gesztenyesorral díszített Rókus utcában, a nyitott kerítéslécek árnyéka éppen virágzó ibolyákra irányítja a figyelmünket, az mindenkinek pozitív üzenetet ad. Azt, hogy a múlékony élet szépsége még itt is látható.

5. Oldtimer Merci a Halászparton

_ 004_

Kormányváltóval

_ 001_mozaik

Pofás hátsóval

Főleg a férfiak figyelmét kötötte le, de még a kevésbé hozzáértő nőket is megállította a minap ez az Oldtimer autókülönlegesség a Halászparton. A színe talán nem túl tetszetős, de nyilván még az eredeti. Lehet, hogy ott lesz a kocsi az április 25-i, III. Veterán Jármű Találkozón is a Szentháromság téren, ahonnan médiatámogatóként közvetítjük majd az eseményeket.

Ha te is látsz valamit, ami tetszik, meglepő, figyelemfelkeltő, vagy épp figyelmeztető dolog a városban, megoszthatod Instagramon, a hetven9.hu által elindított, “Az én Bajám” kezdeményezéshez csatlakozva: #azenbajam

wanda

Zeng a kórus: Bezzeg én a te korodban már… ,,Ezek a mai fiatalok, semmihez nem értenek, későn házasodnak, nem tudnak dolgozni!" Avagy ítélni könnyebb, mint érteni.
A mindent tudó mesterhármas : a fodrász, a körmös és a kozmetikus Azt mondják, hogy aki valamelyik szolgáltatást igénybe veszi, az a lelkét is ápolja. Utána jártunk a legendának!
Nekünk, Magyaroknak van mire emlékeznünk Beszéd, vers, furulya, beszéd, énekkar, beszéd. Reform kell a megemlékezésekben, mert a történelmünk sokkal izgalmasabb.
Vasárnapi kávézó: A 10 millió fotós országa Előbb utóbb az összes helyet elfoglalják a neten, ahonnan tanulni lehetne. Igen, ők a "photografis" lájkhuszárok.
Válóper: sírnak a liberálisok A kapcsolat kiüresedett, az életközösség helyreállítására már nincs remény. Gondolatok a Vasárnapi kávézóban.
A naptejem nélkül sehova! Nyaralásunk legfontosabb kelléke a nekünk megfelelő naptej, hiszen senki nem akar rákvörösen sétálni a nyári éjszakában.
Újra dobog a magyar foci szív Játszunk, jól játszunk, és büszkék vagyunk a válogatottra. A liberálisok persze nem örülnek.
Létezik egyáltalán Mr. Tökéletes? Pedig igény lenne rá. A szingli nőkben egyre többször merül fel a kérdés, hogy hol van a Nagy Ő.
Freddie 19. lett, de nem ez a legnagyobb baj Egy nem túl mainstream vélemény az Euróvíziónak csúfolt nemzetközi Céline Dion Tribute versenyről.