Vivát, retro! – Újra csúcson a zenész-legendák

Van úgy, hogy egy korosabb művészből húszéveseket megszégyenítő energiával árad a zene. És itt nem a manapság menő, velőtrázó hangerőre vagy hörgésre gondolok. Sokkal inkább arra, amit például Rod Stewart 2010-es, budapesti koncertjén is átéltem, az első sorokból figyelve a világsztár fergeteges produkcióját. Nadrágjából többször kicsúszott az inge, de ő laza eleganciával rá se hederített. Pedig még a hasa is kikandikált. Akkori, 65 évét is elfelejthettük, ahogy szexin riszálta a csípőjét és kokettált a táncoslányaival.

De sok, itthoni énekes legenda is jó pár évet letagadhatna. Igaz, miért is tennék? Annyi fellépésük van, hogy arról csak álmodhat a tehetségkutatókból özönlő, legtöbb fiatal. Évtizedek óta imádja őket a közönség, így ők az élő bizonyítékai annak, hogy a szeretet éltet. Itt van a már két éve büszkén hetvenkedő omegás, Kóbor János, de még hihetetlenebb, hogy a szuperaktív nagypapa, Aradszky László ősszel betölti a 80-at. Bár ő megmondta anno, hogy nem csak a húszéveseké a világ. Ha éppen olyan kedve van, 3 hónap alatt lazán ledob 13 kilót, mert azt mondja, úgy sokkal energikusabb, és pillekönnyűnek érzi magát a színpadon.

aradszky_h9

Ki hinné, hogy már a 80-at tapossa?

A Neoton Família Sztárjai nevű formáció ebben a felállásban 2005 óta játszik együtt. Megmaradt a régi, nagy csapat zöme, élükön a kortalan Csepregi Évával. Fia, Dávid a dobosuk. 

neoton

Anya és fia (jobb szélen) együtt zenél

Őszintén: kinek nem kezd el járni keze és lába a Don Quijote első taktusaira?

“Mindig kellenek új célok és kihívások!” – ezt már az egykori Első Emelet együttes frontembere, Kiki, vagyis Patkó Béla mondja. Merthogy az 1982-ben alakult, és két éve koncerttel elköszönt sikercsapat énekese újratervezte az életét, és szólókarrierbe kezdett. Önmagát alakítja a Csakazértis szerelem című színdarabban, a minap pedig teltházas koncertet adott. A szintén ex-emeletes Berkes Gábor a billentyűse, vele ír dalokat, aki eleven híd múlt és jelen között. Sokat elárul régi dalaik értékéről, hogy a közönség Kiki koncertjén kikövetelte az  Angyali vallomást. És ők mindenféle próba nélkül, spontán teljesítették a kérést.

kiki_h9

Kikit első emeletes korszakában imádták a lányok

Még hogy a kölyökképű énekes, Lala is már a retro színeiben zenél? Igen, a szombaton Baján fellépő Kozmix ugyanis idén húszéves. Épp hogy csak hazaértek Londonból, utánunk pedig München felé veszik az irányt. Közben a hajlakkjuknak köszönhetően tökéletes marad a jellegzetes sérójuk – ahogy a közösségi oldalukon saját magukon viccelődnek.

wanda

 

A hordozható zeneszerszámaink evolúciója Nosztalgiázz velünk! A hordozható zene-kütyüjeink történetét idéztük fel, a Sokol rádiótól egészen az okostelóig.
Telik az idő: 28 éve jelent meg Jacko Smooth Criminal-je Igen, igen annak idején Te is énekelted az "Enigácsivokki"-t. Na, erről a dalról van szó. Idézzük csak fel.
Karácsonyi dalok, az ünnepi hangulathoz (+jó verziós mennyből az angyal) Mutatunk pár karácsonyi dalt, arra az esetre, ha unod a Last Christmast. Ezek nem hiányozhatnak a repertoárból.
Slam Poetry – Az utca költészete Több, mint húsz év kellett hozzá, hogy hazánkban is ismertté váljon. De mi is valójában a Slam Poetry?
A rockereknek is kedvez az idei Efott Nem bírta visszafogni magát a fesztiválra látogató VOLBEAT
,, Írj rám, majd megbeszéljük! ” avagy nyugdíjba küldtük a hanghívást Hol van már a hívás, meg az órákig tartó telefonálgatás és az Sms?! Mára már elenyészően vannak jelen az életünkben.
Az ide EFOTT újra kitesz magáért! VILÁGSZTÁR VELENCÉN! Az idei EFOTT Fesztivál újra egy világsztárral teszi felejthetetlenné a nyarat! Az aranyhangú srác hazánkba látogat!
Legendák: Ezek a legmenőbb filmes verdák Van az úgy, amikor egy filmben az autó lejátssza a színészt. Ikonokat mutatunk, itt az ideje a gázra taposni!
Népharag: Ezektől a posztoktól kapunk agyfrászt Cuppanós szelfi és a Ceolhoi "nagyon igaz". Összegyűjtöttük a legidegesítőbb Facebook lakókat és posztjaikat.