Vivát, retro! – Újra csúcson a zenész-legendák

Van úgy, hogy egy korosabb művészből húszéveseket megszégyenítő energiával árad a zene. És itt nem a manapság menő, velőtrázó hangerőre vagy hörgésre gondolok. Sokkal inkább arra, amit például Rod Stewart 2010-es, budapesti koncertjén is átéltem, az első sorokból figyelve a világsztár fergeteges produkcióját. Nadrágjából többször kicsúszott az inge, de ő laza eleganciával rá se hederített. Pedig még a hasa is kikandikált. Akkori, 65 évét is elfelejthettük, ahogy szexin riszálta a csípőjét és kokettált a táncoslányaival.

De sok, itthoni énekes legenda is jó pár évet letagadhatna. Igaz, miért is tennék? Annyi fellépésük van, hogy arról csak álmodhat a tehetségkutatókból özönlő, legtöbb fiatal. Évtizedek óta imádja őket a közönség, így ők az élő bizonyítékai annak, hogy a szeretet éltet. Itt van a már két éve büszkén hetvenkedő omegás, Kóbor János, de még hihetetlenebb, hogy a szuperaktív nagypapa, Aradszky László ősszel betölti a 80-at. Bár ő megmondta anno, hogy nem csak a húszéveseké a világ. Ha éppen olyan kedve van, 3 hónap alatt lazán ledob 13 kilót, mert azt mondja, úgy sokkal energikusabb, és pillekönnyűnek érzi magát a színpadon.

aradszky_h9

Ki hinné, hogy már a 80-at tapossa?

A Neoton Família Sztárjai nevű formáció ebben a felállásban 2005 óta játszik együtt. Megmaradt a régi, nagy csapat zöme, élükön a kortalan Csepregi Évával. Fia, Dávid a dobosuk. 

neoton

Anya és fia (jobb szélen) együtt zenél

Őszintén: kinek nem kezd el járni keze és lába a Don Quijote első taktusaira?

“Mindig kellenek új célok és kihívások!” – ezt már az egykori Első Emelet együttes frontembere, Kiki, vagyis Patkó Béla mondja. Merthogy az 1982-ben alakult, és két éve koncerttel elköszönt sikercsapat énekese újratervezte az életét, és szólókarrierbe kezdett. Önmagát alakítja a Csakazértis szerelem című színdarabban, a minap pedig teltházas koncertet adott. A szintén ex-emeletes Berkes Gábor a billentyűse, vele ír dalokat, aki eleven híd múlt és jelen között. Sokat elárul régi dalaik értékéről, hogy a közönség Kiki koncertjén kikövetelte az  Angyali vallomást. És ők mindenféle próba nélkül, spontán teljesítették a kérést.

kiki_h9

Kikit első emeletes korszakában imádták a lányok

Még hogy a kölyökképű énekes, Lala is már a retro színeiben zenél? Igen, a szombaton Baján fellépő Kozmix ugyanis idén húszéves. Épp hogy csak hazaértek Londonból, utánunk pedig München felé veszik az irányt. Közben a hajlakkjuknak köszönhetően tökéletes marad a jellegzetes sérójuk – ahogy a közösségi oldalukon saját magukon viccelődnek.

wanda

 

A hordozható zeneszerszámaink evolúciója Nosztalgiázz velünk! A hordozható zene-kütyüjeink történetét idéztük fel, a Sokol rádiótól egészen az okostelóig.
Telik az idő: 28 éve jelent meg Jacko Smooth Criminal-je Igen, igen annak idején Te is énekelted az "Enigácsivokki"-t. Na, erről a dalról van szó. Idézzük csak fel.
Karácsonyi dalok, az ünnepi hangulathoz (+jó verziós mennyből az angyal) Mutatunk pár karácsonyi dalt, arra az esetre, ha unod a Last Christmast. Ezek nem hiányozhatnak a repertoárból.
Slam Poetry – Az utca költészete Több, mint húsz év kellett hozzá, hogy hazánkban is ismertté váljon. De mi is valójában a Slam Poetry?
Legendák: Ezek a legmenőbb filmes verdák Van az úgy, amikor egy filmben az autó lejátssza a színészt. Ikonokat mutatunk, itt az ideje a gázra taposni!
Népharag: Ezektől a posztoktól kapunk agyfrászt Cuppanós szelfi és a Ceolhoi "nagyon igaz". Összegyűjtöttük a legidegesítőbb Facebook lakókat és posztjaikat.
Így szextingeltek Ti, avagy “A nagy Szexting-teszt” Minden kiderül: Olvasóinkat kérdeztük, hogy vajon próbálták-e már, nők vagy a férfiak inkább a bevállalósabbak?
Stílusikonok az EFOTT-on „Bátorság kell manapság középszerűnek lenni”
Harry elátkozott gyermeke, Albus Perselus Potter Górcső alá vettük a népszerű színdarabból készült könyvet, amelyet a Harry Potter sorozat újabb darabjának szántak.