Telik az idő: Nena 55 éves, de még mindig dögös

Szerintem mindenki életének volt egy olyan, mára a balladai homályba vesző szakasza, amikor a tus alatt, vagy éppen Juhász Előd kényszermozgásait nézve, a Zenebutik című műsorban, a “nojnunojncig luftballon” szóösszetételt énekelte.

Bizony senki sem fiatalodik, aminek ékes példája, hogy agyunk fotóalbumában levő, egykor agyonrajongott “szexicsaj” vagy éppen “szuperjópasi” a valóságban már az unokáinak mesél az esti nutellás kenyér elfogyasztása után.

Így van ez Nenával is. Gyermekkorunk vadóc fekete párduca éppen ma 55 éves. Szülinapi ajándékként, amellyel leginkább magunkat lepjük meg, íme 5 olyan dolog, ami kevésbé köztudott róla.   

A nemrég Oldschool néven koncertkörútra indult Nena, Gabriele Susanne Kerner néven látta meg a napvilágot a németországi (korábban NSZK) Hagen városában.

Nena Band

 

A Nena név egy spanyolországi nyaralás során, 3 éves korában ragadt rá, amikor a spanyolok nina-nak (kislánynak) hívták.

Leghíresebb slágere az 1983-as 99 Luftballon, egy háború ellenes dal, aminek hátterében a Szovjetunió és az USA közti feszültség áll. Ez a szerzemény mindmáig a német popipar egyik legsikeresebb terméke. Szövege szerint az egyik ország horizontján megjelenő 99 piros luftballont UFO-nak hiszik, ezért repülőket küldenek utánuk, míg a szomszéd ország azt hiszi provokáció és ők is lőnek a lufikra. Ez remek ok lesz a két ország között a háborúra, amely 99 év után szétbarmolja az egész bolygót. Nena meg sétál a romokon, talál egy lufit és elengedi.

 

Egy családi tragédiát követően – mikor is Nena 11 hónapos fia, egy orvosi műhiba következtében meghalt – 4 gyermeknek adott életet. Az énekesnő lánya, Larissa azóta igazi nővé cseperedett.

nena larissa

 

Életművében, 9 gyermekeknek szóló lemeze mellett, számos kicsiknek írt dal előadásában, és filmzenében működött közre.

Boldog születésnapot, Nena!

 

 

Telik az a nyamvadt idő – 30 éves a Flashdance című film "Wattafíling" Ismerős? Akkor Te is az a generáció vagy, aki imádta ezt a filmet. Gyere, időutazunk!
Vélemény: a fél világon átkóborlók Lassan a világ is elkezdi keresni: ki a felelős Európa legújabb megszállási kísérletéért. Addig is, nekünk itt vannak ők.
Vasárnapi kávézó: A megvalósíthatatlan egészséges táplálkozás Jó lenne még látni a gyereket érettségizni? Leszoksz a cigiről, leteszed a töményet. Na, onnan jön az igazi szívás...
Telik az idő: 30 éves a Live is Life Igen, az a Live is Life, amit annyit énekeltél csikó korodban, bár fogalmad sem volt a szövegéről.
Telik az idő: 20 éves Ganxsta Zolee és a Kartel – interjú A jubileum kapcsán beszélgettünk velük múltról, jövőről, no meg arról, hogy milyen ijesztő hely is a posta.
Vélemény: a bevándorlás lehet az Eu veszte Milyen a másnap mikor este összevissza ittad a különböző italokat? Na, a kultúrák keveredése is pont ilyen érzés lesz.
Nyílt napon mutatják be munkájukat a bajai mentők (+hang) Izgalmas családi rendezvénynek ígérkezik a szombati. Reményi László főszervezőnek tettünk fel 3 kérdést.
“Én kicsike vagyok…” – Gondolatok a Föld Napjára Hiába vagyok kicsi a Földhöz képest, mégis tudok tenni érte! Nem kell ehhez szuperhősnek lennem. Április 22. a Föld napja
Ha nem osztottad volna, bölcs maradtál volna A mai kor cukrosbácsija nem nyalókát kínál, hanem megosztásra váró cukiságok fotója közé préselt agymosó féligazságokat.