Láv mí on Szundéj – emlékszel még Johnny Goldra?

2011-ben tűnt fel a Youtube-on Johnny Gold klipje. Hónapokig ment a sodoku, hogy ezt most komolyan gondolta, és egy újabb netes elmebeteggel van dolgunk, vagy egy megtervezett paródiát látunk. Úgy volt vele az ember, hogy hülyeségnek túl összerakott, komolynak viszont értelmezhetetlen volt. Az Internet népének ezen zavara, aztán kezdetben napi 8-10 ezres megtekintésig tolta fel a videót.

 

Aztán kiderült, hogy a hazai celebvilágot ábrázoló karikatúra-sorozat kezdőeleme volt. A készítői egy 24 részes minisorozattal igyekeztek bemutatni a magyar celebgyártás világát. A sorozat egyébként nem volt rossz, jóval több élményt nyújtott, mint egy kereskedelmi tv a hétköznap esti műsorsávban. Akadtak kimondottan vicces epizódok is, melyek átlendítették az egész sorozatot a mérsékelten vállalható kategóriába.

A figura a hazai szlengnek is dobott valami koncot. A Fijuba’ nem vót? című opus, kezdő kérdését hetekig toltuk a környezetünkben levőknek, ezzel a funkcionális őrületbe kergetve őket. A több megtekintéssel együtt, egyre több helyről hallottad: “Jó a pulcsid, fijuba nem vót?”

Johnny Gold, polgári nevén Tánczos Tamás azóta is szerepelt néhány, már jóval szerényebb sikert elérő projektben. Egyébként tavaly megházasodott, kislánya született, és derecskei lakosként éli a földi halandók mindennapi életét.  

Johnny youtube csatornája pedig a maga 6 milliós nézettségével, reméljük sokáig megőrzi ezt a szürreális emléket. 

 

Telik az idő: 30 éves a Live is Life Igen, az a Live is Life, amit annyit énekeltél csikó korodban, bár fogalmad sem volt a szövegéről.
Film: Citizenfour – a leleplezett lehallgatás Edward Snowden a Rendszer titkait hozta napvilágra. Ne sajnáld, a Te titkaid már úgyis náluk voltak.
Anyádnak nem kell látnia – #sohavégetnemérős Premier előtt néztük meg a Wellhello filmjét. Ez a mozi sokkal több, mint aminek elsőre látszik.
Válaszd az életet: újra Trainspotting! A kilencvenes éves egyik legmeghatározóbb kultfilmje visszatér, ráadásul az eredeti felállásban!
Vasárnapi kávézó: A megvalósíthatatlan egészséges táplálkozás Jó lenne még látni a gyereket érettségizni? Leszoksz a cigiről, leteszed a töményet. Na, onnan jön az igazi szívás...
Telik az idő: Délután érkezik Marty McFly 30 éves a Vissza a jövőbe. Összeszedtünk néhány érdekességet, hogy gyorsabban teljen az idő, míg Marty megérkezik.
Bejártuk a Városháza alatti bunkert Vedelek Norbert alpolgármesterrel a pincétől a padlásig bejártuk a városházát, amely különös utazás volt a múltban.
Telik az idő: 20 éves Ganxsta Zolee és a Kartel – interjú A jubileum kapcsán beszélgettünk velük múltról, jövőről, no meg arról, hogy milyen ijesztő hely is a posta.
Vélemény: a fél világon átkóborlók Lassan a világ is elkezdi keresni: ki a felelős Európa legújabb megszállási kísérletéért. Addig is, nekünk itt vannak ők.