II. Tavaszi Motor Zsongás (+galéria, videó)

gale

 

16:38: adele, wanda, csipysz, les grossman: a Bajai Motoros Egyesület rendezvénye véget ért, köszönjük a kitartó figyelmeteket, hamarosan jönnek a képek, videók.

16:00 adele és wanda: A rendezvényt a street fighter bemutató zárja: Az egyik motoros hátsó gumija úgy megpörkölte a betont, hogy méteres lángnyelvet produkált.

15:50 adele és wanda: Eredményhirdetés: A legszebb motor kategóriában Bálind Matyi bácsi nyert, aki  88 évesen is aktívan rója az utakat Ducatijával. Ő Európa legidősebb motorosa.

DSC_0032

A legszebb hangú motor díját a dusnoki Bencses Erik viheti haza. Győzelmét a kipufogó különleges versenydobjának köszönheti. Erik és csapata a https://www.facebook.com/hungarysls oldalon követhető.

DSC_0021

15:23 les grossman: Közben az asztalunk mögött szumósok gyűrik egymást. 

DSC_0003

15:15 les grossman: Az előbb motorokat hoztak utánfutón, megérkeztek a streetfighteresek.

14:55 wanda: A baleseti szimuláció után is kap kérdéseket Reményi László mentőtiszt, aki figyelemfelkeltő és humoros stílusban beszélt a tapasztalatairól. A hetven9.hu-nak elmesélte: volt már olyan eset, amikor egy baleset szemtanúja a segítségnyújtás helyett szelfit készített, háttérben a tragédia roncsaival. A mentőtiszt óvatosságra intette a motorosokat, mondván: ha beléjük rohan egy autó, mindig ők sérülnek meg jobban.

 

DSC_0002

Reményi László mentőtiszt

 

14:30 csipysz: Időnként már előbújik a nap! Még nincs késő kiérni a street fighter show-ra, és a motor szépségverseny eredményhirdetésére. Kíváncsi vagyok, hogy az én titkos favoritom győz-e, bár voltak bőven szép motorok. Érdekes lesz a motor hangverseny végeredménye is. Brutál hangok voltak, de ez a korábban hallott 10mp-es gázfröccs alapján várható volt.

14:25 csipysz: Éppen most zajlik a motoros baleseti szimuláció a mentők, és a rendőrség részvételével. A szitu, hogy egy ittas autóvezető elüt egy motorost, az autóvezetőt a rendőrök bilincsben viszik el, a mentők pedig alaposan átvizsgálják az elütött motorost. A mentős és a rendőr kolléga érthetően és alaposan kommentálja a történést, így közben a motorosok hasznos infókat is kapnak arról, hogyan kerüljék el a baleseteket. Ez az, amit nem lehet elégszer ismételni!

DSC_0031 DSC_0019 DSC_0015

 

13:50 adele: Egyre többen látogatnak ki a rendezvényre, miközben érdekes programok zajlanak például ilyenek:

13:20 wanda: A színpadon a budapesti Rock Fanatic együttes dübörög, az énekes, Magyar Csaba, Pater ütősen érces hangjára még a büfés is felfigyel. Pár hónapja csatlakozott a két éve összeállt csapathoz, előtte nagyon más tervei voltak.

DSC_0020

– Soha nem jártam énektanárhoz – mondja a hetven9.hu-nak Csaba. – Karaokeval kezdtem, ma pedig már a mánfai Rock-lyuk által életre hívott István a királyban is szerepelek, mint Koppány. A Rock Fanatic-kal főleg feldolgozásokat játszunk a legnagyobb klasszikusoktól, de nemrég saját dalokat is elkezdtünk írni. Sokan megmosolyogják, amikor kiderül rólam, hogy valamikor református lelkésznek készültem, három évig teológiára jártam, innen ered a Pater becenév is – teszi hozzá az énekes.

DSC_0036

A Rock Fanatic énekese, Magyar Csaba Pater

13:00 csipysz: Hamarosan kezdődik a motor szépségverseny,  és a motor hang verseny! Hű, Nekem már megvan a győztes…

 

12:21 les grossman: Közben a színpadról a népszerű egyes-egyes-kettes szól, hangol a Rock Fanatic.

 

12:15 les grossman: A Be Coolos lányok bár fáztak egy kicsit, forró produkciót toltak.

DSC_0017

DSC_0023

12:08 les grossman: Vankó Istvánt kérdeztük a túráról. Közben a Be Coolos lányok táncolni készülnek. Izgalmasnak igérkezik. Nemsokára fotók!

11:40 adele: Elhangzott egy 10 másodperces gázfröccs a korábban elhunyt motorosok tiszteletére. 

11:10 adele: Az érdekes ügyességi programokat Bajai Rendőrkapitányság szervezésével próbálhatják ki az érdeklődők. Ittasságot szimuláló szemüvegben hibapontokért versenyezni lehet a pedálos gokarttal, aki 0-hibaponttal végez annak nagyobb esélye van a győzelemre. A verseny nyertese egy apró meglepetéssel lesz gazdagabb.

DSC_0015

10:31 csipysz: Azért vannak szerencsére, akiket a hűvösebb idő nem riasztott el. Ha valaki nem fél a kicsit csípősebb időjárástól, mindenképpen érdemes kijönnie, hiszen a motorosok visszatértéig lehet célba lőni, pedálos gokartozni, bikát megülni, szumózni. Sőt, nálunk még kvízt is lehet tölteni nyereményért!

DSC_0021

DSC_0004

DSC_0003

DSC_0001

09:22 csipysz: Elindult a motoros menet. 

09:00 les grossman: Megérkezett a kavénk, indulhat a nap. Az idő nem a legjobb, de ennek ellenére szépen gyülekeznek a motorosok. 

DSC_0068

 

 

III. Veterán jármű Találkozó – Baja Élőben tudósítottunk. Események, interjúk, hangulat jelentés a Szentháromság térről.
IV. Veterán autó kiállítás és Motoros találkozó A hétvége eseményei részletesen. Ha jártál kint azért olvasd, ha nem azért.
Mentős Nyílt Nap – izgalmas délelőtt volt (+videó) A Bajai Mentőállomás Nyílt Napjáról élőben jelentkeztünk. Itt olvashatod a rendezvény eseményeit.
Itt a tavasz: felébrednek a motorok (+hang) Igazi családi rendezvény lesz szombaton. 3 kérdés Vankó Istvánnak, a Bajai Motoros Egyesület elnökének. Program itt!
Ismét Veterán Jármű Találkozó, két napon át, a Petőfi-szigeten Közeleg a benzingőzös hétvége! A veterán járművek és a motorosok is találkoznak a Bajai Motoros Egyesület szervezésében.
Újra jön a Motoros Mikulás Bajára Immáron harmadjára gurul be Bajára a Motoros Mikulás. Az eseményről Vankó Istvánnal beszélgettünk.
I. Bajai Strandröplabda Bajnokság Élvezetes meccsek, hatalmas csaták. A Petőfi-szigeti strandröplabda pályáról tudósítottunk. Klassz program volt!
Kiváló program szombatra: III. Veterán Jármű Találkozó (+hang) Ismét a veterán járműveké lesz a főszerep április 25-én, szombaton, a Szentháromság téren. Ezt mindenképp látnod kell.
Fesztivál szombat: kaja, pia, mulatozás Megnéztük, lefotóztuk, leírtuk. Beszámoló a fesztiválról. Közben pedig a Galéria Art Caféban kávéztunk, és az jó.