The Walking Dead, éljük túl, ha tudjuk! (+18)

Soha nem rajongtam a sorozatokért. Utoljára talán a Sliders című, párhuzamos dimenziók között utazgatós történetet néztem meg elejétől a végéig, 1997 táján.

sliders-S3_group

 

Belekezdtem ugyan néhányba, de  4-5 résznél tovább sosem jutottam. Nem volt hozzá türelmem.  Úgy gondoltam, nincs az a nagyívű sztori vagy mondanivaló, amely 60-100 részen keresztül fenn tudná tartani az érdeklődésemet. Nem beszélve arról, hogy a rétestésztaként elnyújtott maratoni produkciók a végére mindig elfáradnak. A karakterek átalakulnak, szereplők jönnek-mennek. A cselekmény pedig gyakran annyira szövevényessé válik, hogy végül már maga a producer sem tudja, mi volt a történet eleje.

Tavaly azonban történt valami, ami gyökeresen megváltoztatta a sorozatokról vallott nézeteimet.
Egy hölgyismerősöm azt javasolta hogy, amennyiben rendben van az idegrendszerem, próbálkozzam meg a The Walking Dead című amerikai televíziós horrorsorozattal.

2013-04-24-twd

 

A történet lényege: főhősünk kómából ébredve egy emberevő zombik által uralt poszt-apokaliptikus világban találja magát. Elindul felkutatni a családját, és útja során sok más túlélővel is összeakad.
Az első két rész után úgy éreztem, feladom. Megcsonkított holttestek, patakzó vér, kifröccsenő agyvelők, hörgő élő halottak. Mindez szemtől szembe. A kamera még akkor sem fordul el szemérmesen – hanem kéjesen időz –, amikor a zombi éppen  jóízűen lakmározza áldozatát.
Mégis hajtott tovább valami perverz vágy.  Az első sokkhatás után kezdtem hozzászokni a vér és a húscafatok látványához. A sorozat izgalmas és magával ragadó lett. Bármennyire is furcsán hangzik,  de egy horrorsorozatnak is lehet mondanivalója A  zombik kíméletlen vérszomja és az emberi húsra való éhsége szinte másodlagossá vált. A lényeg a túlélés lett. Amikor már úgy tűnik nincs remény, akkor válik igazán fontossá, mennyire vagyunk mi emberek összetartóak. Mennyire tudunk küzdeni saját magunkért és a társainkért. Vajon meg tudjuk-e őrizni az emberi mivoltunkat egy rémisztő, remény vesztett világban?

 

walkingdead2-760x409

 

A történet egyre inkább drámává kezdett alakulni. Szerethető és ellenszenves karakterek bontogatták szárnyaikat. Küzdelem a fennmaradásért és az életért. A sorozat készítői a megfelelő pillanatban – amikor már kezdett  unalmassá válni a zombik elleni kilátástalan csata – ügyesen belefűzték a műsorfolyamba az ember ember elleni harcát. Háború az élelemért, a vízért és a biztonságot nyújtó hajlékért.

A történet során egy percig sem kérdés, hogy  van-e esély a helyzet megoldására, a zombik megállítására. Történik ugyan néhány halvány próbálkozás egy-egy kutatóbázis megtalálására, de ez a lehetőség hamar szertefoszlik. 

A The Walking Dead példátlan siker,  hatalmas rajongótáborral rendelkezik. Emberek millióit szegezi a képernyőkhöz, köztük engem is.
A téli szünet után a sorozat folytatása hétfő esténként látható a Fox csatornán.

szata

 

Az ide EFOTT újra kitesz magáért! VILÁGSZTÁR VELENCÉN! Az idei EFOTT Fesztivál újra egy világsztárral teszi felejthetetlenné a nyarat! Az aranyhangú srác hazánkba látogat!
Legendák: Ezek a legmenőbb filmes verdák Van az úgy, amikor egy filmben az autó lejátssza a színészt. Ikonokat mutatunk, itt az ideje a gázra taposni!
Népharag: Ezektől a posztoktól kapunk agyfrászt Cuppanós szelfi és a Ceolhoi "nagyon igaz". Összegyűjtöttük a legidegesítőbb Facebook lakókat és posztjaikat.
Így szextingeltek Ti, avagy “A nagy Szexting-teszt” Minden kiderül: Olvasóinkat kérdeztük, hogy vajon próbálták-e már, nők vagy a férfiak inkább a bevállalósabbak?
#Elnöki ügy – a drazsén múlhat a Wellhello jövője Az Elnöki Tour szegedi állomásán adtak exkluzív interjút a hetven9.hu-nak a WELLHELLO elnökei, Fluor és Diaz.
Film: Citizenfour – a leleplezett lehallgatás Edward Snowden a Rendszer titkait hozta napvilágra. Ne sajnáld, a Te titkaid már úgyis náluk voltak.
Szegényember szexfilmje, avagy a nagy szürke füst láng nélkül Ha már volt szerencsém megnézni a filmet, legalább megosztom, mit gondolok róla. Egyébként, szót sem érdemelne.
Lázadás a rendszer ellen – A beavatott 2. Megmondom őszintén, kíváncsian várom, hogy milyen lesz a film, mert az előzetes alapján kevés köze van a könyvhöz.
Liam Neeson, az egyszemélyes hadsereg Harmadszor is beültem a moziba, hogy megnézzem az öreg Liam ámokfutását. Abszolút megérte!