Liam Neeson, az egyszemélyes hadsereg

Van, aminek nincs vége. Ilyen az Elrabolva, amely immár trilógiává nőtte ki magát. De én vizuálok egy negyedik részt is… Végülis is miért lenne vége, ha bejött a tuti, szeretik a népek, hozza a sok zsetont. Én is képes voltam izgatottan várni az új részt, és harmadszor is beülni a moziba, hogy megnézzem az öreg Liam ámokfutását.

 

taken2v2

 

Az Elrabolva első része ütött. Különleges, pörgős és izgalmas volt a sztori, Neesom-ot egy szokatlan szerepben láthattuk. Azt gondolom, ez a rész mindent vitt. Főleg az híressé vált monológ: “Nem tudom, ki vagy. Nem tudom, mit akarsz. Nincs pénzem, de megvan a képességem ahhoz, hogy rémálmokat okozzak az olyan mocskoknak mint te. Keresni foglak. Megtalállak. És akkor megöllek.” Aztán amikor másodszorra rabolták el a családot, hááát, rendben, ez egy ilyen peches família, belefér. Majd jött a hír, hogy lesz harmadik rész is. Kicsit féltem, mert azért ennyire szerencsétlenek nem lehetnek, hogy harmadszorra is elviszik valamelyiküket, és féltem attól is, hogy most majd a tropojai asszonyok (egyébként ilyen település tényleg van) jönnek fakanalakkal, és serpenyőkkel, hogy móresre tanítsák Bryan Millst. De szerencsére nem ez történt. Nem raboltak el senkit (nagyon), és ezúttal nem az albánok játszották a főgonosz szerepét – bár sokkal messzebb nem mentek. Ráadásul most még azt a csavart is beletették a sztoriba, hogy miközben Mills a gonoszokat üldözi, aközben a rendőrség meg őt üldözi. Szóval azt gondolom,  harmadik részhez képest még mindig ütős kis film volt. Most is elhullik minimum 20+ bűnöző,  összetörik minimum 20+ kocsi, és önbíráskodásra hajlamos Mills barátunknak haja szála sem görbül, és nem is kerül börtönbe. Sajnos a család nem minden tagja menekül meg a harmadik részben, de Kim ezúttal megússza, csak kicsit viszik el, és nem túl messzire. Az ő esetében még történik egy váratlan fordulat, amely tökéletes táptalajt ad a folytatáshoz. Kíváncsi leszek, meglépi-e Luc Besson a negyediket.  (Bár a film plakátja azt ígéri, Itt a vége.)

 

Liam Neeson egyébként jól tolja, ahhoz képest, hogy tavaly töltötte be a 62-t. Bár a mozgása kicsit nehézkesebb az előző részekhez, főként a 2008-as első részhez képest, de még mindig profi. Érdekes, hogy mostanában nagyon megy ez a műfaj, ahol idősödő akciósztárok újra akcióba lendülnek. Stallone, Schwarzenegger, Willis, Statham, Norris, Reeves, és még sorolhatnánk. De én szeretem ezeket a filmeket, és abszolút nem bánom, hogy elszaladt az idő, és már nem olyanok, mint régen. Szeretnék én 60 fölött ilyen formában lenni!

 

Visszatérve a mozira. Aki szereti az akciófilmeket, és nem kutatja a mélyebb mondanivalót az események mögött, annak bátran ajánlom a harmadik Elrabolva részt. Igen, a sztoriba néhol bele lehet kötni, csakúgy mint az első és második résznél is. De ha nem kutatjuk, hogy hogyan bánik el egyedül 5-10 emberrel, hogy lehet, hogy minden autó ripityára törik, de ő mégis kiszáll és fut tovább, hogy hogy a fenében nem csukták még le gyilkosságért, akkor szórakoztató, és izgalmas másfél órának nézünk elébe. 

csipysz

Szegényember szexfilmje, avagy a nagy szürke füst láng nélkül Ha már volt szerencsém megnézni a filmet, legalább megosztom, mit gondolok róla. Egyébként, szót sem érdemelne.
A Kapitólium megérett a pusztulásra! Most a saját szemünkkel is láthatjuk, milyen rombolást végez a viadal a bajnokok lelkében. Végre eljutottam moziba.
Lázadás a rendszer ellen – A beavatott 2. Megmondom őszintén, kíváncsian várom, hogy milyen lesz a film, mert az előzetes alapján kevés köze van a könyvhöz.
Legendák: Ezek a legmenőbb filmes verdák Van az úgy, amikor egy filmben az autó lejátssza a színészt. Ikonokat mutatunk, itt az ideje a gázra taposni!
2017-ben jönnek a legjobban várt filmek! Moziőrültek figyelem! Mutatjuk mitől robban fel jövőre a filmvilág!
Anyádnak nem kell látnia – #sohavégetnemérős Premier előtt néztük meg a Wellhello filmjét. Ez a mozi sokkal több, mint aminek elsőre látszik.
Válaszd az életet: újra Trainspotting! A kilencvenes éves egyik legmeghatározóbb kultfilmje visszatér, ráadásul az eredeti felállásban!
Szerelem számkorlátok nélkül Az Egy őrült pillanat című film már látható a mozikban.
LogIn: Veszedelmes webes viszonyok A LogIn című magyar film október végétől látható a mozikban, melyet Barnóczky Ákos rendezett.