5 módszer a boldog reggelekért

Szinte mindenki egyetért abban, hogy a legnehezebb része a napnak a reggeli ébredés. Nem is beszélve a hétfőről… Kinyitod a szemed, természetesen még mindig álmos vagy és a gondolat, hogy dolgozni menj, máris arra ösztönöz, hogy visszafeküdj a takaró alá.
Mivel a legtöbben nem tehetik meg, hogy délig heverésszenek, ezért mindent meg kell próbálni annak érdekében, hogy a reggelek jobban induljanak. Következzen hát 5 lépés, amelyek segítenek abban, hogy felfrissülve, boldogan induljanak a mindennapjaink.

1. Ne egyél lefekvés előtt

Amíg alszunk, az emésztőrendszer éber és szépen dolgozik.  Ha  2 szelet pizzát vacsoráztál lefekvés előtt nagy rá a valószínűség, hogy másnap nem leszel kipihent, mivel az emésztőrendszered egész este a kemény sajtot és a fehér lisztet próbálta feldolgozni.  Szóval a legjobb, ha elkerülöd az étkezést késő este. Lefekvés előtt 2-3 órával vacsorára válassz egy egészséges és tápláló ételt, amely segít abban, hogy az ágyban már ne fájjon semmire a fogad.

2. Aludj többet!

alvas_alvasido_01

Úgy érzed, hogy nagyon fáradt vagy, de még mindig fennmaradtál a következő epizód végéig? Ez a legrosszabb. Minél többet alszol, annál jobban érzed magad reggel. Bár szeretnéd a nap minden másodpercét a lehető legjobban kihasználni, de azt is engedd meg magadnak, hogy az ágyban is a lehető legtöbb időt töltsd el. Felnőtteknek 6-8 óra alvás a megfelelő, ennél rövidebb alvási idő, nem lesz jó eredménnyel számodra. 

3. Reggeli torna

reggeli_joga1

Még gondolni is nehéz arra, hogy a reggeleket futással indítsuk.  Viszont ha sikerül túljutni ezen az érzésen  és elkezdesz mozogni, az egész nap máris egy kicsit más lesz.  A testmozgás fokozza a vér áramlását és emeli az oxigén szintjét a szervezetedben.  Amikor ez kora reggel megtörténik, a szervezeted számára máris nagyon jól indul a nap, ami az energiaszintedet egész napon át növeli. Kutatások azt mutatják, hogy a reggeli torna egész nap növeli az anyagcserét, ami még jobban elősegíti a fogyást.

4. Citromos víz

gyomres_citromos_viz

A legtöbb ember egy csésze kávéval indítja a napját, de a kávé éhgyomorra nagyon egészségtelen. Jobban teszed, ha kávé helyett 2 pohár meleg vizet iszol reggelente.  Esetleg idővel fokozhatod, ugyanis naponta 8 pohár már segíthet a fogyásban is. A kínai orvoslás szerint a hozzáadott citrom segít megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól.

5. Légy hálás!

Sokan néhány percig még szundiznak, de akad olyan is aki azonnal képes kiugrani és máris a fürdőszobában állva mossa a fogát. A legjobban úgy indíthatsz, ha ezekben a percekben köszönetet mondasz mindazért, amid van. Pl: a fogkefédért, amivel tisztára moshatod a fogad és a közérzeted is jobb lesz tőle. Azért, hogy van munkád és van miből élned. Hogy egészséges vagy… Ezeket a tényeket figyelembe véve máris jobban indíthatod a napodat! 

bius

Újévi alakformálás Obádovics Ricsivel Az ünnepek már-már természetes velejárója a plusz kilók felhalmozódása, így az újévi fogadalmak listáját a fogyás vezeti.
A tökéletes szilveszteri smink lépései Nem elég kiválasztani a megfelelő ajándékokat, de még arra a bizonyos Szilveszterre is gondolnunk kell.
A legjobb ajándékötletek Karácsonyra Hihetetlen milyen gyorsan repül az idő! Egyet pislogunk, és máris karácsony!
Ezért fontos a reggeli A nap egyik legfontosabb étkezése, mégis sokan kihagyják. Elmondjuk, miért NE induljunk el reggeli nélkül!
Kosáreső az MNÁMK-ban "Nagyon sok energiát jelent számunkra a plusz motiváló erő, ami a lelátóról érkezik!" - interjú Mándity Mátéval
Filmek az ünnepekre A társasjátékok sok esetben vitával végződnek, legalábbis saját tapasztalataim szerint, jó alternatíva lehet a filmnézés.
Mindenki ezt akarja! – különleges receptek spárgából Ha május, akkor spárgaszezon! Mutatjuk a legszuperebb recepteket!
Jóga jótékony hatásai Nem csak a testnek, de a léleknek is jó! Meg még sok minden másra is. Mutatjuk mire még!
Mutatjuk az idei ruhatárad musthave darabjait Üdvözlünk a fodrok, és a szabad vállak világában! Frissítsd a ruhatárad!