A 3 legjobb természetes segítség a másnap ellen

Az még rendben van, hogy néha izgalmas kitalálni, mi is történt az átmulatott éjszakán, ki, merre, hol, kivel, de sajna a másnap ennél többről szól. Reggeli döglött patkány a szájban, fejfájás, hányinger, hányás, levertség és megannyi tünet, amely jelzi, hogy előző este megint nem volt veled régi cimborád: a mérték.

Reggeli ébredés az ágyban. Első pillantás: más a csillár. Most vagy az van, hogy elraboltak az albánok, mint Liam Neesent sokszor, vagy 90 fokot fordulva egy (jó esetben) ellenkező nemű egyént pillanthatsz meg. Ha az albán vonalat, a fogda/kórház/pályaudvar kombóval együtt sikerült kizárni, akkor már legalább részben sikeresnek értékelheted az estét, ugyanis találtál valakit, akivel közös áldozatot mutathattál be a biológia oltárán egyenlőre ismeretlen sikerrel.

masnap

Na, ami ezután következik, ahhoz kellenek a címben szereplő másnaposság elleni szerek. Azon a kínon most nagyvonalúan lendüljünk túl, hogy a melletted fekvő személy esetleg nem ugyanazt azt esztétikai értéket hordozza, mint a tegnapi esti töredékes emlékeidben.

Ahogy az agyad kezd bebútolni, és egyre több belső szerved küld visszajelzést meglehetősen viharvert állapotáról, kitalálod: másnapos vagy. 

Ha sikerült összeszedned az összes ruhadarabodat, és elkerülnöd hogy rálépj a macskára, valamint a ház westie-je sem most ébred házőrzői tudatra, akkor nagy valószínűséggel épségben hazajutsz.

Hangover

 

A megszokott kis kuckódba való érkezés után, íme három tanács a további testi szenvedés mérséklésére:

1. Igyál sokat: Igen, ezt előző este is kimaxoltad, de most vizet. Az alkohol okozta dehidratációt csökkenteni kell, és gondoskodni kell a folyadékpótlásról. Ha eleget iszol, jelentősen csökkentheted a nap folyamán rád váró kínokat. A sportitalok semmit nem érnek ebben az esetben. A nagy mennyiségű alkoholbevitel során elektrolitokat is veszítesz, azonban ez nem olyan mértékű, hogy ez legyen a legnagyobb bajod, így igyál csak vizet.

2. Kaja: Valószínűleg semmire sem vágysz kevésbé, mint táplálékot tenni az arcodba, pedig valamit enned kell. Legyen az pár keksz vagy pirítós, ami gondoskodik arról, hogy a vércukorszinted a normál tartományban maradjon.Kell az energia, mert a májad épp gőzerővel dolgozik a töménytelen (vagy tömény) alkohol lebontásán. Az alacsony vércukorszint pedig tompultságban, szédülésben nyilvánulhat meg, ami nem segíti a közérzeted jobbrafordulását.

3. Fájdalomcsillapítók: A paracetamolt tartalmazó csillapítókat kerüld. Válassz mást. A paracetamol próbára teszi a májat, ami épp a hónap dolgozója címért küzd, így ne terheld tovább. 

Nos, ha ezeket betartod, talán könnyebb lesz túlélni, de mit szépítsük, szenvedni fogsz. A társaság elbeszéléseiből lassan kikerekedik majd az éjszaka története, ahol jó esetben te nevettél, és nem rajtad röhögtek. Ahogy egy jó ismerősöm fogalmazott, az ivásnál egy dologra mindenképp oda kell figyelni: a méltóság mindig maradjon meg. 

les grossman

  

Az alkohol és a nők barátsága A nők alkoholfogyasztási kultúrája manapság már egyáltalán nem tér el a férfiakétól.
Vasárnapi kávézó: Nem szóltak? A háború már tart! Ez is a pénzről szól. Néhány érdekes körülmény, ami talán érthetőbbé teszi a párizsi mészárlást.
Vélemény: a fél világon átkóborlók Lassan a világ is elkezdi keresni: ki a felelős Európa legújabb megszállási kísérletéért. Addig is, nekünk itt vannak ők.
Vélemény: a bevándorlás lehet az Eu veszte Milyen a másnap mikor este összevissza ittad a különböző italokat? Na, a kultúrák keveredése is pont ilyen érzés lesz.
Telik az a nyamvadt idő – 30 éves a Flashdance című film "Wattafíling" Ismerős? Akkor Te is az a generáció vagy, aki imádta ezt a filmet. Gyere, időutazunk!
A legolcsóbb fesztiválok között a Sziget (+videó) Ha csak egy videót nézel meg ma, a Sziget klip legyen az. Jó kedved lesz tőle, az biztos!
Ha nem osztottad volna, bölcs maradtál volna A mai kor cukrosbácsija nem nyalókát kínál, hanem megosztásra váró cukiságok fotója közé préselt agymosó féligazságokat.
Telik az idő: Nena 55 éves, de még mindig dögös 5 dolog, amit nem tudtál, a szülinapos német sztárról.
Egy teljes generáció külföldön. Van még remény? Mindenkinek van külföldön dolgozó ismerőse, barátja. Ha nem tudják őket visszahozni, mások veszik át a helyüket.