A tökéletes szilveszteri smink lépései

Az év utolsó perceire való készülés mindig nagy izgalommal telik. Nem elég kiválasztani a megfelelő ajándékokat, de még arra a bizonyos Szilveszterre is gondolnunk kell. A férfiak ilyen szempontból megint könnyebb helyzetben vannak, hiszen csak felhúznak egy inget, esetleg bezselézik a hajukat és már mehetnek is. Ennek ellenére mi nők nem feledkezhetünk meg a megfelelő ruháról, frizuráról és sminkről. Lehet az egy szűkebb házibuli vagy egy többezres parti, egy biztos: ha máskor nem is, legalább Szilveszterkor kiélhetjük magunkat a tükör előtt. Én magam nem vagyok nagy sminkmester, de remélem a saját sminkelési “rituálém” nektek is hasznosnak bizonyul.

Amikre szükséged lesz: szempillaspirál, szemhéjtus, szemhéjpúder, bőrszínnel azonos alapozó és korrektor, pirosító, műszempilla, szájfény vagy rúzs, fülpiszkáló és zsebkendő.

1. lépés: Tusvonal. Sok-sok “oktató” videóval ellentétben én nem az alapozó felvitelével szoktam kezdeni, mert közben hibákat véthetek pl: ráhullhat a púder, a csillám… Így bátran kezdjünk a tusvonal kialakításával. Aki még sosem próbálta annak elsőre nehéznek tűnhet szép vonalat rajzolni, de fülpiszkáló segítségével biztosan sikerülni fog. Én felülre és alulra is szoktam húzni, így még jobban kiemelem a tekintetem. Közben folyamatosan korrigálom, igyekszem a lehető legszebbet kihozni belőle.

2. lépés: Spirálozás. Mivel a végén műszempillát is fel fogunk helyezni, így elég csak az alsó pillákat begöndöríteni.

3. lépés: Szemhéjpúder. Itt három színnel szoktam dolgozni; világos, közepes és sötét. Erre az alkalomra ne sajnáljuk a csillámport sem. Mindezt ebben a sorrendben kell felvinni a szemzugtól kifelé haladva, majd fülpiszkáló segítségével dolgozzuk át a színeket, hogy egymásba olvadjanak. Esetleg az alsó tusvonalra is vékonyan felvihetjük, így kissé füstös szemet kreálhatunk magunknak. A színválasztásnál a legfontosabb az, hogy harmonizáljanak a színek a kiválasztott ruhával, így lesz teljes az összkép. 

 

2013-03-31 18.43.57_

 

4. lépés: Bőrhibák elfedése korrektorral és alapozóval. Ügyeljünk arra, hogy az áll és arccsont vonalában ne jelenjen meg az bizonyos “elválasztó”, esetleg egy papírzsepi segítségével lágyan töröljük át ezt a részt.

5. lépés: Kiemelés pirosítóval és rúzzsal. A pirosító felviteléhez egy tanácsom van: csücsöríts! A keletkezett “mélyedésbe” pedig vidd fel a pirosítót elkerülve a száj körüli részt. Tádám!

6. lépés: Műszempilla. Szilveszterkor kihagyhatatlan és szerintem megfizethető is. (Ragasztóval együtt 700,-) A felvitele igényel némi kézügyességet, de mindenképp megéri. 

 

401467_284621878254260_248530822_n

 

552469_391066687609778_597096974_n

bius

Újévi alakformálás Obádovics Ricsivel Az ünnepek már-már természetes velejárója a plusz kilók felhalmozódása, így az újévi fogadalmak listáját a fogyás vezeti.
5 módszer a boldog reggelekért Mindenki egyetért abban, hogy a nap legnehezebb része a reggeli ébredés. Nem is beszélve azokról a szörnyű hétfőkről.
A legjobb ajándékötletek Karácsonyra Hihetetlen milyen gyorsan repül az idő! Egyet pislogunk, és máris karácsony!
Ragyogj királynőként az év utolsó napján is! Ha már nincs idő manikűröshöz rohanni, ideje, hogy a kezedbe vedd az irányítást! Íme a szilveszteri körömtrend.
Kosáreső az MNÁMK-ban "Nagyon sok energiát jelent számunkra a plusz motiváló erő, ami a lelátóról érkezik!" - interjú Mándity Mátéval
Filmek az ünnepekre A társasjátékok sok esetben vitával végződnek, legalábbis saját tapasztalataim szerint, jó alternatíva lehet a filmnézés.
Jóga jótékony hatásai Nem csak a testnek, de a léleknek is jó! Meg még sok minden másra is. Mutatjuk mire még!
Mutatjuk az idei ruhatárad musthave darabjait Üdvözlünk a fodrok, és a szabad vállak világában! Frissítsd a ruhatárad!
Boldog Új Évet Kívánunk (videó) Kedves Olvasónk! Kívánjuk, hogy olyan legyen az új éved, amilyennek csak szeretnéd.