Kutya idő van!

Igen, én is nagy kutyabolond vagyok. A kutyám Dorisz, akit 4 hónapos korában hoztam ki a menhelyről, a család kedvence. Nálunk ő igazi családtag, pénzt és időt nem kímélve törődünk kutyánkkal, mert velünk él, és éreznie kell, hogy fontos és szeretjük.

 

Mi, az igazi kutyások, akik szeretjük és tiszteljük négylábú barátainkat, mindig szem előtt tartjuk az ő igényeiket. Ellentétben azokkal, akik csak arra tartják a kutyát, hogy jelezzen, ha jön valaki, néha ugasson, őrizze a házat. Nekik sajnos a kutya nem sokat jelent.

 

Itt a tél, ezért a kutya igényeinek kielégítése azonban minden kutyásnak fontos feladata. Mire kell ilyenkor figyelni?

 

kutya_hó_haziallat_hu

haziallat.hu

Ugyanúgy, mint az ember, ha a kutya éhes, akkor fázik. A hideg évszak beálltával sokkal többet esznek; nemhiába ők is érzik a hideget, és vastagítani szeretnék a bundát és a zsírt. Gondoljunk a kint fagyoskodó házőrzőre, ne dobjuk ki a konyhai maradékot, hanem inkább a száraz táppal gazdagon körítve adjuk oda neki!

 

Télen nagyon kell figyelni a megfelelő mennyiségű és frissességű ivóvízre is. Az itató könnyen befagyhat és nem tud inni az állat. Nézzük meg ilyenkor többször a tálat!

 

Ahol a kutyus helye van, lehet ház vagy box, ilyenkor be kell téliesíteni, hogy ne ázzon és fázzon ebben a pár hideg hónapban.

 

kutyahaz varkapu_info

varkapu.info

Télen több figyelmet érdemel kutyánk, ne okozzunk neki csalódást! Minden kutya kapja meg, amit szeretne, ami ilyenkor kell neki. Ők ezt többszörösen meg fogják hálálni nekünk.

 

Mióta a menhelyen jártam és láttam Dorisz gazdira váró társait én is adományozó lettem. Nem kell nagy összegekre gondolni, esetenként 1-2 ezer forint nem is olyan sok, hogy bent is kicsit jobban érezzék magukat, és legalább tudja az ember, hogy jó helyre került a támogatás. Mindenki környezetében vannak menhelyek, ha van felesleges ruhanemű, takaró, azt ne dobjátok ki, hanem vigyétek el a menhelyre; ami nekünk nem jó már, nekik nagy segítség lesz. Sajnos sokan nem élnek ezzel a lehetőséggel, hanem inkább feltüzelik.

 

Kedves kutyát tartók! Kérlek, ne csak most nézzétek meg, hogy van-e elegendő vize, eledele a kutyátoknak, ahogy elolvastátok a cikket, hanem mindig, ha ti is szomjasak vagy éhesek vagytok!

 

Karácsonykor mi, kutyabolondok ugyanúgy gondolunk ebünkre, mint családtagjainkra. Gondoljatok rájuk Ti is egy apró ajándékkal, jutalomfalattal, mert nagyon is megérdemlik, és nagy szeretetet adnak érte.

zsolesz

Karácsonyi házi puncs Vannak olyan dolgok, amelyeknek megvan a maga ideje, és varázsa. Ilyen volt nekem a karácsonyi puncs.
„Akaraterős fogyókúra” – nálam működött Nem igazán hittem benne de, az egyik barátom is megcsinálta és elég nagy változás lépett az életébe.
Zeng a kórus: Bezzeg én a te korodban már… ,,Ezek a mai fiatalok, semmihez nem értenek, későn házasodnak, nem tudnak dolgozni!" Avagy ítélni könnyebb, mint érteni.
A mindent tudó mesterhármas : a fodrász, a körmös és a kozmetikus Azt mondják, hogy aki valamelyik szolgáltatást igénybe veszi, az a lelkét is ápolja. Utána jártunk a legendának!
Összecsapás 2.0: A gáz vagy a fatüzelés olcsóbb az idei szezonban? Az utóbbi időben többször csökkent a gáz ára, a tüzifáé pedig emelkedett. Megnéztük, hogy áll a meccs az idei szezonban.
Vasárnapi kávézó: Nem szóltak? A háború már tart! Ez is a pénzről szól. Néhány érdekes körülmény, ami talán érthetőbbé teszi a párizsi mészárlást.
Vélemény: a fél világon átkóborlók Lassan a világ is elkezdi keresni: ki a felelős Európa legújabb megszállási kísérletéért. Addig is, nekünk itt vannak ők.
Vélemény: a bevándorlás lehet az Eu veszte Milyen a másnap mikor este összevissza ittad a különböző italokat? Na, a kultúrák keveredése is pont ilyen érzés lesz.
Az én Sugovicám Ha tudnánk, hány szerelmet bír még el a Sugópart... szerintem bármennyit. Emlékek.