Filmek az ünnepekre

Alig győzzük kivárni, de már csak párat kell aludni ahhoz, hogy bekövetkezzen az év legkedvesebb ünnepe a Karácsony.
Egyesek az ajándékok, a pihenés, mások pedig szimplán csak az együtt töltött meghitt idő miatt várják. Ezt a bizonyos időt legtöbbször társasjátékokkal és filmnézéssel a legjobb eltölteni. A társasok azonban sok esetben vitával végződnek (legalábbis saját tapasztalataim szerint)
így maradjunk inkább a filmeknél. 🙂
A téli estéken nincs is jobb program, mint bebújni a meleg takaró alá és megnézni egy jó kis DVD-t.

2014-12-14 08.53.05

Ha unod a tv műsort és néznél valami jót, akkor nincs más dolgod, csak végigolvasni ezt a cikket és persze a ropogtatnivalóról se feledkezz meg! 🙂 

 

A családi…

Excsajok szelleme (2009): Talán egy évvel ezelőtt láttam először, és azóta is nagy kedvencem. Férfiaknak igazán tanulságos lehet. 🙂 

A fotós Connor született nőcsábász és agglegény épp az öccse esküvőjére hivatalos. Megérkezésével azonnal kitör a botrány, és még az esküvő is veszélybe kerül. Az őrületben Connor előtt megjelenik Wayne bácsikája szelleme, és három régi barátnőjének a kísértete, akik magukkal ragadják a múltba, hogy móresre tanítsák.

61512a

 

Őrült, dilis szerelem (2011): Egyik lazulós irodalomórán vetítette le nekünk kedvenc tanárnőnk, azóta már többször is lejátszásra került. Vicces és romantikus, tipikus olyan film amit bármikor  jó újra megnézni.

A negyvenes Cal biztosnak hitt élete egyik pillanatról a másikra összeomlik, miután a felesége bejelenti, hogy van valakije, és válni akar. Hirtelenjében nagyon egyedül találja magát, elfelejtette, hogy kell randizni, udvarolni. Így marad a környékbeli bár. Egy nap itt találkozik a nagydumás Jacobbal, aki átérezve a helyzet súlyosságát, elhatározza, hogy férfit farag belőle: bevezeti a csajozás, az ivászat és a divatos öltözködés rejtelmeibe. Calnak túl sok mindent kellene tanulnia, miközben abban sem biztos, hogy akarja-e az új életet.

orult_dilis_szerelem-poszter

 

A boldogság nyomában (2006): Tipikus olyan vagyok, aki a régi filmeket messziről elkerüli, de ez valami gyöngyszem. Igazán megható családi film, mindenképp látnotok kell!

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár fáradhatatlanul próbál meggazdagodni, egyre szegényebbek lesznek, végül a felesége is elhagyja. A férfi magára marad az ötéves kisfiával. Chris ekkor kockázatos lépésre szánja el magát. Feladja állását, és jelentkezik egy bróker cég tanfolyamára. Miközben egyre mélyebbre merül a brókerkedés rejtelmeiben, pénz híján hamarosan várótermek, menhelyek lakói lesznek. Chris bízik abban, hogy jókedvvel, szeretettel minden bajt legyőznek.

www.tvn.hu_7eb098a385b58c841ec0cd9626fba478

 

Életrevalók (2011): Egyszerűen magával ragadó, remek történet megfelelő humorral párosítva. 

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára.

eletrevalok_www.kepfeltoltes.hu_

 

Az összebújós…

Fogadom (2012): Talán én vagyok az egyetlen nő a földön aki nem igazán rajong Channing Tatum-ért, de ez a film igazán megnyerte a tetszésemet. Félelmetes  tény, hogy ez bármikor bárkivel megtörténhet.
Vajon happyend lesz?! 

Az őrülten szerelmes ifjú házaspár, Paige és férje Leo éppen csak elkezdik élvezni közös életüket, amikor váratlan dolog történik. Egy autóbaleset következményeként az ifjú ara kómába esik, azonban miután felébred, amnéziás lesz. Nagyon kevés emléke marad addigi életéről, így szerelmére sem emlékszik. Leonak erősnek és kitartónak kell lennie, hogy élete párja újra beleszeressen.

fogadomBdrip

 

Ház a tónál (2006): Igazán friss emlékem van róla, hiszen nem is olyan rég néztem meg. Sok kérdőjelet vetett fel bennem, hogy ezt meg azt miért nem előbb tettek meg… dehát ez csak film, méghozzá igazán jó! 🙂

Kate  a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex, az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.

lh_hundvd_original

 

Szerelmünk lapjai (2004): Ki nem hagytam volna a sorból a legeslegkedvencebb filmemet. Imádott színészeim egy imádott történetben. Itt az ideje hogy újra megnézzem!

Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

szerelmunk_lapjai_623494_60951

 

Persze ki ne szeretné a meséket?! 

Anasztázia (1997): Gyerekkorom legszebb története. Azokat az időket idézi, mikor a tesókkal összefetrengtük szüleink szobáját és VHS-en néztük a jobbnál jobb meséket. (Hamupipőke, Szaffi, Csipkerózsika, Mulán, Pokahontasz, Oroszlánkirály, Kishableány, 101 kiskutya…) Közben nem egyszer bekapta a szalagot, de mi akkor is meg akartuk nézni ezredszerre is… 🙂

1916-ot írtak, s a legendás Romanov család a dinasztia uralkodásának háromszázadik évfordulóját ünnepelte. Az ünnepi esemény tiszteletére a cár nagyszabású fogadást rendezett, s a bál legfényesebb csillaga éppen Anasztázia volt. Az estélyen a hercegnő Párizsban élő nagyanyja, Mária is részt vett. Anasztázia kérlelte őt, hogy ne utazzon vissza Franciaországba, maradjon a családdal. Mária, hogy megvigasztalja unokáját, megajándékozta őt egy zenélő dobozzal, amely kettejük titkát, közösen énekelt altatódalukat játszotta. A dobozka kulcsára vésett felirat azt ígérte, hogy Anasztázia és nagyanyja hamarosan találkoznak Párizsban. A cári palota fölött azonban sötét felhők gyülekeztek. A száműzetéséből Szentpétervárra visszatért Raszputyin bosszút forralt. Gyűlölettől megmérgezett lelkét eladta a sötétség erőinek, s cserébe hatalmat kapott rá, hogy elátkozza a cári famíliát. Az országban nemsokára kitört a forradalom, és pusztító tüzének áldozatul estek a Romanov család tagjai is. Csak Anasztázia és nagyanyja menekültek meg – őket ugyanis egy Dimitrij nevű bátor konyhás fiú az utolsó pillanatban kiszöktette a palotából.

(32)

 

Karácsonyi ének (2009): Ez is egy karácsonyi irodalomóra rövid meséje. Kicsit mintha az Excsajok szellemére hajazna (vagy fordítva), szintén tanulságos.

Az 1800-as évek Londonja, karácsony idején. Az ünnep iránt semmilyen kötődést sem érez Ebenezer Scrooge, a kapzsi és szívtelen öregember. Egész életében csak a pénz érdekelte, az érzelmekre, az emberi kapcsolatokra nem pazarolt időt. Ám ez a karácsony más, mint a többi. Scrooge-ot meglátogatja a múlt, a jelen és a jövő karácsony szelleme, akik magukkal viszik egy időutazásra. Szembesítik addigi kiábrándító életével, érzéketlenségével és hamarosan bekövetkező halálával. A fösvény és mogorva vénember kap egy utolsó lehetőséget, hogy átértékelje az életét, és nemcsak a saját, hanem környezete sorsát is megváltoztassa.

FZ-Karácsonyi-ének-06

 

Jégvarázs (2013): Nem igazán vagyok oda a mai digitalizált mesékért, szerintem nem adják át azt a varázst, amit a rajzfilmek. Viszont, ha már december, akkor miért ne éppen Jégvarázs? 

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól.

jegvarazs-slide-meselandia

 

És ha valami egész esti kalandra vágynál…

Engem a Hulk, Pókember, Macskanő, Amerika kapitány, Bosszúállók, Transzformersz, Batman és a saját kedvencem a Vasember sorozatok bármikor magukkal tudnak ragadni, így még a karácsonyi szünidőben is.

The-Avengers-2012-Movie--1800x2880
Jó szórakozást!

bius

Kosáreső az MNÁMK-ban "Nagyon sok energiát jelent számunkra a plusz motiváló erő, ami a lelátóról érkezik!" - interjú Mándity Mátéval
A legjobb ajándékötletek Karácsonyra Hihetetlen milyen gyorsan repül az idő! Egyet pislogunk, és máris karácsony!
Legendák: Ezek a legmenőbb filmes verdák Van az úgy, amikor egy filmben az autó lejátssza a színészt. Ikonokat mutatunk, itt az ideje a gázra taposni!
Karácsonyi nyomozás: Hol lehetnek most kedvenc ünnepi hőseink? Van, aki elzüllött, van, aki politizál, de senki se fér a bőrébe! Mi lett kedvenc karácsonyi filmhőseinkből?
LogIn: Veszedelmes webes viszonyok A LogIn című magyar film október végétől látható a mozikban, melyet Barnóczky Ákos rendezett.
Bajaszentistván csapata a Foci-paradicsomban Örömteli nap volt ez, hiszen ritkán van lehetősége a csapatnak, hogy egy ilyen színvonalú létesítményben szerepeljenek.
Szegényember szexfilmje, avagy a nagy szürke füst láng nélkül Ha már volt szerencsém megnézni a filmet, legalább megosztom, mit gondolok róla. Egyébként, szót sem érdemelne.
Lázadás a rendszer ellen – A beavatott 2. Megmondom őszintén, kíváncsian várom, hogy milyen lesz a film, mert az előzetes alapján kevés köze van a könyvhöz.
Liam Neeson, az egyszemélyes hadsereg Harmadszor is beültem a moziba, hogy megnézzem az öreg Liam ámokfutását. Abszolút megérte!