Párban vagy anélkül, de boldogan

„Madonna 55 éves, a pasija 25. Tina Turner 75 éves, a pasija 57. J.Lo 43 éves, a pasija 25. Még szingli vagy? Nyugi, a Nagy Ő talán még meg sem született!” Nincs tehát semmi veszve, de a viccet félretéve, nézzünk egy kicsit jobban bele a szingli vs. párkapcsolat témakörbe!

parban boldogan1

Kép: healerslibrary.com

Rengeteg ismerősöm „panaszkodik”, fiúk és lányok egyaránt, hogy milyen nehéz a mai anyagias világban „normális” párt találni. Olyat, aki nem csak találkozik veled, hanem vár is, aki mellett nem csak az éjszaka szép, de az ébredés is, akinek ha eszébe jut egy jó poén, egyből rád gondol és tudja, hogy te vagy az egyetlen, aki értené és ugyanolyan viccesnek találná, mint ő. Akivel összebújni és megnézni a Szulejmánt – na jó inkább a Family Guyt – ugyanolyan jó, mint az ismerősök szemeit fürkészve a Sugó parton büszkén végigsétálni és arra gondolni, hogy: „Igen, ő az én párom!”

Régen mindig azt gondoltam, hogy a párválasztás olyan egyszerű. Mindenkinek megvan az életében a Nagy Ő-je, de ha nincs, biztosan rátalál. Ez amolyan törvényszerűnek, de legalábbis egyszerűnek tűnt. Másképp néztem a párokra, de az is lehet, hogy maguk az emberek voltak mások. Ma, ha körbenézel az ismerőseid között, vajon hány olyan férfi-nő párost tudsz mondani, akik harmóniában, szeretetben, de mindenekfelett boldogan élnek együtt?

parban boldogan2

 Kép: mrhdwallpapers.com

A lényeg pont itt rejlik: boldogan, együtt. De mégis, hányan esnek bele abba a hibába, hogy a kedvesüktől várják a felhőtlen, idilli életet? Hányan hiszik azt, hogy ha megtalálják a „másik felüket”, akkor az egyenlő magával a boldogsággal és ami belőlük hiányzik, a társuk majd megadja vagy kipótolja és így lesz kerek az egész?

Szerintem a boldogság mindenkiben benne lakozik. Hiába keresed a másikban, hiába vársz valakire, aki elhozza majd neked, ha Te, saját magaddal nem vagy rendben, akkor sosem fogod megtalálni a harmóniát. Volt egy párom, aki egy vitánk alkalmával a fejemhez vágta, hogy a nőnek az lenne a dolga, hogy a férfit kiegészítse, mindig mellette legyen és én nem ezt teszem. Én nem így gondoltam akkor sem. Sem a nőnek, sem a férfinek „nem az a dolga”, hogy kiegészítő szerepet töltsön be vagy mindenben támaszod legyen. Az, hogy párkapcsolatban élsz, van egy társad akit szeretsz, tisztelsz és természetesen segítesz, amiben csak tudsz, nem jelenti azt, hogy feltétel nélkül mindenben támaszt kellene nyújtanod. Az embernek meg kell tanulnia önállónak lenni, amellett hogy szerencsés, ha van valakije, aki mellette áll.

parban boldogan3

 Kép: twicsy.com

A titok az egyénben és a tudatosságban lakozik: nem számít, hogy egyedül vagy kapcsolatban élsz, meg kell őrizned a függetlenségedet. A boldogságod alapjait nem másnak, magadnak kell elhelyezned. Meg fogod látni, hogy ha biztos lábakon állsz, a szerelem egyszer csak bekopogtat nálad, ha pedig már beengedted az ajtón, hidd el, a kulcs is nálad marad majd.

pötyi

Az én kicsi Bajám Az, hogy itt élhetjük a mindennapjainkat, tele természettel, csodálatos környezettel, ez igazi érték. Baján élni érték.
Ünnepi finomságok Imádom a hangulatot, amikor családi, vagy baráti körben a legszebb ajándékot éljük meg: a szeretteinket adott időt.
3 tipp téli szépségnapokhoz Kipróbáltam néhány trükköt, ami garantáltan nemcsak a külsődet, de a lelkedet is ápolni fogja.
Zeng a kórus: Bezzeg én a te korodban már… ,,Ezek a mai fiatalok, semmihez nem értenek, későn házasodnak, nem tudnak dolgozni!" Avagy ítélni könnyebb, mint érteni.
A mindent tudó mesterhármas : a fodrász, a körmös és a kozmetikus Azt mondják, hogy aki valamelyik szolgáltatást igénybe veszi, az a lelkét is ápolja. Utána jártunk a legendának!
PMÖ: Csajoknak oázis, pasiknak sivatag: a női sorozatok. Pasikat gyalázó, nőket félrevezető, felesleges, idegesítő. Ehhez hasonló vélemények a férfiaktól. De mit gondolnak a nők?
Ex-elni vagy nem ex-elni, avagy a volt pasi újra színre lép Szakítás után a nők vagy felírják a veszteség listájukra a pasit, vagy tovább barátkoznak vele. Ami nem mindig jó ötlet.
Létezik egyáltalán Mr. Tökéletes? Pedig igény lenne rá. A szingli nőkben egyre többször merül fel a kérdés, hogy hol van a Nagy Ő.
Vasárnapi kávézó: Nem szóltak? A háború már tart! Ez is a pénzről szól. Néhány érdekes körülmény, ami talán érthetőbbé teszi a párizsi mészárlást.